Zlúčenie Siete je nejasné. SNS ju nechce, Most je opatrný, Smer žiadosť nedostal

    0
    Logo strany #Sieť (Autor: #Sieť)

    O zlúčení Siete s niektorou z koaličných strán hovorili partneri minulý týždeň na koaličnej rade spolu so šéfom Siete a ministrom dopravy Romanom Brecelym. Funkcie ministra sa vzdá a Sieť by sa mala s niekým zlúčiť. Strany však nepovedali s kým.

    SNS dnes po zasadnutí predsedníctva prijímanie nových členov do klubu odmietla. “SNS nebude rozširovať svoj poslanecký klub. Bude disponovať len poslancami, ktorých získala vo voľbách,” vyhlásil predseda SNS Andrej Danko, podľa ktorého je vylúčené, aby SNS integrovala Sieť. “Ja takéto umelé spôsoby v politike neviem prijať. SNS má svoje starosti, vízie a robí so svojimi ľuďmi,” doplnil.

    Predseda Mosta-Híd Béla Bugár v sobotu (20.8.) po republikovej rade jasne nepovedal, či Sieť jeho strana integruje. Podľa neho to nie je otázka dňa. “Pre mňa je dôležité, že pán Brecely sa vyjadril, že zostávajúci poslanci za Sieť budú podporovať vládnu koalíciu a plnenie programového vyhlásenia vlády,” poznamenal. O možnostiach a spôsobe integrácie bude treba podľa Bugára dlhšie uvažovať.

    - Reklama -