Danko poslancom Siete záchranné koleso nehodil. Nebudeme rozširovať poslanecký klub, vyhlásil

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

     “SNS nebude rozširovať svoj poslanecký klub. Bude disponovať len poslancami, ktorých získala vo voľbách,” vyhlásil po rokovaní Danko, podľa ktorého je vylúčené, aby SNS integrovala Sieť. “Ja takéto umelé spôsoby v politike neviem prijať. SNS má svoje starosti, vízie a robí so svojimi ľuďmi,” doplnil.

    V súvislosti s koalíciou uviedol, že SNS je stabilný partner. “SNS má za cieľ napĺňať svoje programové vízie, a nevidí dnes žiadnu inú alternatívu s akoukoľvek inou politickou stranou. Koalícia je v súčasnej dobe stabilná,” zdôraznil Danko. Poukázal, že koalíciu čaká na jeseň plodné obdobie. V parlamente sú návrhy, ktoré podľa neho riešia problémy ľudí.

    Zmeny v koalícii si vyžiadal prestup pätice poslancov zo Siete (Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Eduard Adamčík, Igor Janckulík) do poslaneckého klubu Mosta-Híd, čím sa preskupili politické sily. Most-Híd má po novom 15 poslancov, Sieť len dvoch Alenu Bašistovú a Radoslava Procházku, bez ktorých by navyše koalícia mala v parlamente stále väčšinu.

    Koalícia minulý týždeň oznámila, že Sieť sa zlúči s niektorou z koaličných strán a zo štvorkoalície bude trojkoalícia bez Siete. Sieť takto príde o ministra dopravy, Roman Brecely sa funkcie vzdá, a aj o štátnych tajomníkov. Pre SNS nie je dnes otázka dňa, či bude mať viac štátnych tajomníkov. S prípadnou nomináciou Árpáda Érseka (Most-Híd) za ministra dopravy problém Danko nemá.

    - Reklama -