Speváčka Jana Kirschner zostra: Sulíka ovládajú halucinácie a Kaliňák? Úbohý herec

    0
    Známa slovenská speváčka Jana Kirschner (Autor: TASR)

    Jej doménou bola a stále je hudba. K politike prechováva skôr vlažný postoj, aj preto sa k tejto téme vyjadruje minimálne. Najlepšie vôbec. Posledné udalosti a celkový stav vecí na Slovensku však známu interpretku vyprovokovali k dlhšiemu interview.

    V utorkovom rozhovore pre Denník N ponúkla 37-ročná rodáčka z Martina a viacnásobná „zlatá slávica“ svoj názor na množstvo aktuálnych tém.

    Kirschner hovorila z pozície človeka, ktorý trávi väčšinu roka v zahraničí (Londýn), môže preto porovnávať.

    Politikov nešetrila

    Kritická bola k viacerým inštitúciám, zložkám štátu, respektíve priamo voči konkrétnym politikom.

    „Ľudia musia často rozmýšľať nad tým, či je naozaj (slovenská) polícia v pozícii pomáhať a chrániť,“ neodpustila si štipľavú poznámku speváčka.

    Richarda Sulíka označila ako človeka, ktorého „ovládajú halucinácie“. Roberta Kaliňáka vidí pre zmenu ako „úbohého herca“.

    Nie Kotlebovi

    Úplne najviac to však od slovenskej popovej hviezdy schytal líder ĽSNS Marian Kotleba. „Hovorí, čo ľudia potrebovali už dlho počuť. A pritom trepe dve na tri, šíri strach a nenávisť, no riešenia nemá.“

    Podľa  Kirschner by pre našu krajinu mohla slúžiť Veľká Británia ako inšpirácia v mnohých oblastiach. Dokonca aj v prežívaní života ako takého.

    „V Londýne sa dokážu ľudia tolerovať, spolu sa tešiť a užívať si život. To nám trochu na Slovensku chýba, sloboda myslenia. Mali by sme sa uvoľniť. Je v nás veľa strachu a zábran,“ dodala Kirschner. 

    - Reklama -