Rusko poprelo svoju účasť na útoku v Aleppe, pri ktorom bolo zranené dieťa

    0
    Na snímke organizácie protivládnych aktivistov Aleppo Media Center päťročný chlapec Umrán Dakníš, ktorého zachránili z trosiek po nálete v meste Aleppo (Autor: TASR)

    Dojímavý videozáznam ukazuje vydeseného a vyčerpane pôsobiaceho chlapca, ako sedí celý zaprášený a so zakrvavenou tvárou na oranžovej sedačke v sanitke. Záber z videa symbolizujúci hrôzy bojov v Aleppe sa rýchlo rozšíril po sociálnych sieťach.

    Ruské ministerstvo obrany v dnešnom vyhlásení uviedlo, že nikdy neútočí na obývané oblasti a uvedenú oblasť mesta zasiahli sami povstalci, aby tam znemožnili doručenie humanitárnej pomoci.

    Ministerstvo upozornilo, že na záberoch z chlapcovej záchrany vidno neporušené okná na dome v tesnom susedstve, čo naznačuje, že jeho bydlisko nezasiahla raketa odpálená z lietadla, ale strela používaná povstalcami.

    “Opakovane sme zdôrazňovali, že lietadlá ruských vzdušných síl pôsobiace v Sýrskej arabskej republike nikdy neútočia na tie ciele, ktoré sa nachádzajú v blízkosti obývaných oblastí. Západné médiá navyše uvádzajú, že sa to týka oblasti v meste Aleppo, ktorá bezprostredne susedí s dvoma koridormi nedávno otvorenými v rámci ruskej humanitárnej operácie pre bezpečný odchod miestnych obyvateľov,” citovala agentúra TASS hovorcu ministerstva obrany, generálmajora Igora Konašenkova.

    - Reklama -