Sulík naložil Dankovi a jedným hopom aj celej koalícii. A bil hlava-nehlava

    0
    Richard Sulík. (Autor: Repro foto Facebook/Európske noviny)

    Novelizácia rokovacieho poriadku je ešte stále jednou z top tém vo vodách slovenskej politiky. Opozícia snahy predsedu parlamentu Andreja Danka o zmeny ostro kritizuje a šéf liberálov Richard Sulík v HNtelevízii konkretizoval, aké sú ich najväčšie výhrady. „Najväčšia výhrada je, že Andrej Danko to ide lámať cez koleno. Myslí si, že je tam tri mesiace aj s cestou a skrátka minister zemegule, a že on teraz ide tu obmedzovať opozíciu,“ vyjadril sa Sulík a pokračoval, „to je najväčšia výhrada. Spôsob, akým to chce presadiť.“

    Na otázku redaktora, či by si vedel predstaviť, keby sa niektoré veci v navrhovaných zmenách vypustili, či by ich vedeli podporiť, Sulík razantne odpovedal: „My toto nepodporíme preto, lebo ten spôsob, akým sa ide rokovací poriadok prijať, nie je správny.“ Ani na margo celej vlády razantný tón predseda SaS nezjemnil. „My máme vládu, ktorá je čistá katastrofa,“ povedal. Prijatie odídenej skupiny poslancov okolo podpredsedu parlamentu Andreja Hrnčiara do strany Most-Híd Sulík označuje za „čistý volebný podvod“. Argumentuje, že keby chceli voliči, aby mal Most-Híd viac poslancov, tak ich volia, ale oni si z rôznych dôvodov vybrali a volili Sieť.

    Podľa jeho názoru všetko pramení z toho, „že kšefty spájajú“, tvrdí a pokračuje, „im je úplne jedno, kto ma čo napísane vo volebnom programe, aké ma hodnotové názory alebo zhody, či rozpory“. Ako ďalej pokračuje, „Hrnčiar chodí tu po priestore, päť žetónov v ruke, a chodí sa vypytovať, kde koľko dostane“. Konštatovaním dospel k záveru, „toto je taká strašná bieda, čo títo ľudia tu predvádzajú, čistá katastrofa táto koalícia“, uzavrel.

    - Reklama -