Ďalší kšeftík a la Kaliňák? Luxusná vila pod Slavínom je spätá s ľuďmi ministra vnútra

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)

    Stavba, na ktorú bežný slovenský občan za celý svoj život nikdy nezarobí, rastie pod bratislavským Slavínom. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, veď táto lokalita je vychyteným miestom bratislavských (prípadne slovenských) boháčov a miestne ulice neraz lemujú poriadne „haciendy“.

    Pohľad na vlastnícku štruktúru tej-ktorej stavby by bol veľakrát už rozhodne zaujímavejší.

    Ďalší čierny bod?

    Robert Kaliňák nezažíva dobrý rok, to je evidentné. A jediné, čo si úradujúci minister vnútra teraz želá, je pokoj, respektíve žiaden ďalší nový škandál alebo kauza. Toto „želanie“ sa mu však nemusí splniť.

    Portál Aktuality.sk totiž prišiel so zistením, že jeden z nových luxusných prírastkov v miestnej zástavbe má patriť práve Kaliňákovi. Objekt vlastnili v minulosti advokát Marek Turčan, ako aj mecenáš Smeru-SD Jozef Brhel. Teda ľudia výrazne prepojení so Smerom.

    Momentálne vlastní objekt londýnska schránková firma SADG Europe, respektíve česká firma Avvenire CZ, ktorú vlastní práve SADG.

    Len medzi samotným Brhelom a Kaliňákom prebehlo v minulosti pritom viacero transakcií ohľadom schránkových firiem.

    Normálny biznis

    Brhelov hovorca Juraj Puchý však obchodovanie so „schránkami“ nepovažuje za nič neštandardné.

    „Naša podnikateľská skupina úspešne expanduje do viacerých krajín EÚ. S ohľadom na tieto aktivity má skupina svoje firmy vo viacerých štátoch EÚ, a to napríklad aj na Cypre. Komerčné transakcie medzi jednotlivými spoločnosťami sú súčasťou našej internej podnikateľskej stratégie,“ vyjadril sa pre spomínaný portál.

    Kali nie

    Puchý sa odmietol vyjadriť k otázke transakcií okolo predaja spomenutej vily, vylúčil však, že by mohol byť súčasný minister vnútra akokoľvek prepojený s celou záležitosťou.

    Brhel kúpil luxusnú nehnuteľnosť v roku 2010 od Turčana a vlastníkom bol zhruba rok. Súčasný vlastník je zahalený rúškom tajomstva. Keďže spoločnosť SADG Europe má akcie na doručiteľa, viac detailov sa o tejto londýnskej schránkovej firme nedá zistiť ani z britského registra. 

    - Reklama -