Na zjazde komunistickej strany sa strieľalo. Dvaja mŕtvi

    0

    Internetové noviny Thanh Nien uviedli, že páchateľ zaútočil na týchto mužov strelnou zbraňou v provincii Yen Bai, a to priamo v sieni, kde sa chystali viesť stretnutie s miestnymi predstaviteľmi. Postrelení zomreli po prevoze do nemocnice v dôsledku straty krvi.

    Jednou z obetí bol predseda výboru komunistickej strany v uvedenej provincii, 57-ročný Pham Duy Cuong, ktorý bol aj členom straníckeho ústredného výboru, oznámila Vietnamská televízia. Ústredný výbor Komunistickej strany Vietnamu je najvplyvnejším vládnym orgánom v tejto krajine.

    Druhou obeťou bol predseda provinčného zastupiteľstva, 52-ročný Ngoc Tuan, ktorý súčasne viedol stranícku organizáciu poverenú prideľovaním funkcií provinčným kádrom, napísala DPA.

    Páchateľ, 53-ročný šéf provinčného úradu pre správu lesov Do Cuong Minh, sa po útoku postrelil do hlavy a je v kritickom stave.

    Podľa vietnamských médií došlo k takémuto incidentu v krajine, kde sú zbrane prísne evidované, po prvý raz.

    Vietnamský premiér Nguyen Xuan Phuc vycestoval na miesto tragédie, aby osobne viedol vyšetrovanie. Pred nemocnicou, kam previezli zranených, sa zhromaždili tisíce ľudí.

    - Reklama -