Proti islamofóbii užite tento liek. Americkí moslimovia prišli s netradičným nápadom

    0
    Žuvačky majú príznačný názov Islamophobin (Autor: Facebook, Islamophobin)

    Tak toto je ozaj nekonvenčný a podarený nápad. Koncil americko-islamských vzťahov (Council on American-Islamic Relations, CAIR) sa rozhodol reagovať na to, čo vníma ako rastúcu globálnu vlnu nenávisti voči moslimskej komunite. 

    Začiatkom leta prišiel CAIR s ideou humornej reklamnej kampane, ktorú podporil aj konkrétnym produktom – žuvačkami s príznačným názvom Islamophobin. Obal, ktorému dominuje oranžová farba doplnená modrou a žltou, má tvar klasického liečiva.

    Liek proti nenávisti a intolerancii

    Obsah však neukrýva žiaden medikament, ale tucet dražé žuvačiek. Ako tvrdí obal, po užití Islamophobinu by sa mala dostaviť úľava od nasledujúcich príznakov: slepá intolerancia, nekritická náboženská neznášanlivosť, bezdôvodný strach z moslimov či agresívna rétorika amerických prezidentských kandidátov.

    Mimochodom, žuvačky majú zelenú farbu, ktorá je farbou islamu.

    Slogany na obale taktiež „upozorňujú“ na zvýšenú náchylnosť k mierovému spolunažívaniu či úľavu od chronickej islamofóbie.

    Kampaň je podporená niečo vyše minútovým promo videom, ktoré zobrazuje moslimov, ako aj nemoslimov v každodenných situáciách, pričom upozorňuje na paranoidné antimoslimské predstavy, ku ktorým by ľudia mohli skĺznuť.

    Predmetné promo video. Zdroj: Youtube

    - Reklama -