Rezignoval Fico? Namiesto kľúčového politika strany sa bije za politickú mŕtvolu, píše komentátor

    0
    Premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák (vľavo) (Autor: TASR)

    Publicista Jozef Majchrák na Postoj.sk upozorňuje, že politikom sa niekedy stáva, že po rokoch v úrade úplne stratia zmysel pre realitu a uviaznú akoby v nejakom kŕči. To sa podľa jeho názoru stalo po kauze Gorila bývalému premiérovi Mikulášovi Dzurindovi a deje sa to aj tomu súčasnému Robertovi Ficovi.

    Situáciu popisuje na prípade ministra kultúry Mareka Maďariča, ktorý prichádzal na zasadnutie vlády, kde sa malo riešiť aj jeho navrhované zvyšovanie koncesionárskych poplatkov. Vláda sa jeho návrhom nezaoberala a podľa Majchráka to ani nevyzerá, že by sa Fico išiel za svojho ministra biť aj napriek tomu, že Maďarič otvorene hovorí, že ak sa návrh nepresadí, dá demisiu.

    „Smeru tak hrozí, že po Robertovi Kaliňákovi, ktorý sa definitívne stal politickou mŕtvolou, stratí ďalšieho kľúčového človeka,“ píše a približuje, že Maďarič je jeden z ideológov a stratégov strany. „Ak by Maďarič odišiel, bola by to pre Smer veľká strata,“ vyjadril sa. Ako ďalej pokračuje, podľa jeho názoru je pochopiteľné, že politik nemôže zvádzať ťažké súboje na mnohých frontoch, „zomlelo by ho to,“ no pokračuje, že „Fico vedie z pohľadu strany zničujúci a kontraproduktívny boj za zotrvanie Kaliňáka vo funkcii, ale nedokáže sa nakopnúť, aby v spore s koaličným partnerom podržal kľúčového politika svojej strany,“ uzavrel.


     

    - Reklama -