Prokurátor Špirko sa bude pretriasať aj v národnej rade

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    Na dnešnej tlačovej besede to uviedol predseda strany SaS Richard Sulík. Špirka obvinila NAKA z toho, že sa mal dopustiť trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa. Generálna prokuratúra dnes obvinenia zrušila.

    Podľa Sulíka vyšetrovateľ NAKA konal svojvoľne bez dostatočnej opory vo faktoch. “S vysokou pravdepodobnosťou motívom jeho konania bolo odstaviť prokurátora Špirka z vyšetrovania podozrivých obchodov ministra vnútra Roberta Kaliňáka s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktorý je podozrivý z daňových podvodov a z legalizácie príjmov z trestnej činnosti,” uviedol šéf liberálov.

    Konanie vyšetrovateľa NAKA nesie podľa Sulíka znaky možného zneužitia právomocí verejného činiteľa a mala by sa ním zaoberať inšpekcia ministerstva vnútra a generálna prokuratúra. Ako dodal, ide o ďalší dôvod na odstúpenie Kaliňáka z postu ministra vnútra, ale aj riaditeľa NAKA.

    Špirko má na starosti dozor nad vyšetrovaním ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý kúpil podiel vo firme B. A. Haus Ladislava Bašternáka.

    - Reklama -