Vyvodzovanie zodpovednosti pre nákupy košickej záchranky? Minister mlčí

    0
    Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Autor: SITA)

    “Riaditeľ je mimo funkcie, momentálne prebieha aj kontrola ministerstva vnútra a na základe toho bude ďalšie konanie a následky,” povedal Drucker pred dnešným rokovaním vlády.

    Šéf rezortu zatiaľ podľa svojich slov nevie posúdiť, či sa v štátnej záchrannej službe nakupovalo predražene. Poukázal, že riaditeľ Ján Šteso sa pre podozrenia po diskusii s ním vzdal funkcie. Avizoval, že v štátnej správe by mal skončiť úplne. Svoje konanie v tomto prípade považuje aj za signál pre ostatných riaditeľov.

    Predražené nákupy

    Riaditeľ štátnej Záchrannej služby Košice Šteso skončil vo funkcii vo štvrtok (11. 8.). Zatiaľ sa presunul na inú pracovnú pozíciu v jej manažmente. Záchranná služba Košice tento rok na seba upozornila neefektívnymi nákupmi, informovali denníky Hospodárske noviny a SME.

    Záchranná služba Košice podľa Hospodárskych novín roky platí spoločnosti Medis Nitra za defibrilačné elektródy k defibrilátorom dvakrát vyššiu cenu oproti rovnakému materiálu k totožným prístrojom, ktoré nakupuje ministerstvo vnútra od firmy Medishop Slovakia. Rezort vnútra si na štvorročné obdobie vyrokoval cenu necelých 43 eur s DPH za jednu elektródu. Košická záchranná služba ju odoberá za 97 eur s DPH.

    - Reklama -