Erik Tomáš na ministerstve školstva skončil. Plavčan otvorene: Toto je jeho hlavná ambícia

    0
    Peter Plavčan (Autor: SITA)

    Minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS) odmietol, že by Tomáš nemal na poste štátneho tajomníka dosť práce, a preto ho opúšťa. “Ja si myslím, že mal dosť agendy, tie dve sekcie sú veľmi náročné. Myslím si, že hlavnou jeho ambíciou je ísť do náročnejšej funkcie v Národnej rade,” povedal.

    Plavčan nevie, kto Tomáša nahradí. Vysvetlil, že je to vec strany Smer-SD, ktorá post obsadzuje. Nesúhlasí s myšlienkou, že by sa mal počet štátnych tajomníkov redukovať. V súčasnosti pôsobia na jeho ministerstve dvaja.

    “Určite nie sú zbytočné funkcie štátnych tajomníkov. Momentálne sme rozbehli jednu z najväčších reforiem v oblasti výchovy a vzdelávania a náš rezort je veľmi členitý. Je tam oblasť vedy, vzdelávania, športu, mládeže, celoživotného vzdelávania a myslím si, že z tohto dôvodu je tá práca náročná a sú títo štátni tajomníci potrební,” vysvetlil.

    “Vraciam sa k premiérovi, dohodli sme sa na spolupráci. Svoje rozhodnutie vzdať sa postu štátneho tajomníka som oznámil na porade vedenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR,” uviedol na sociálnej sieti.

    Pri premiérovi bude pôsobiť ako poradca pre médiá. “Zároveň si ponechám aj poslanecký mandát. Táto dvojúloha je pre mňa nová a nesmierne náročná výzva. Pristupujem k nej s rešpektom,” doplnil v pondelok Tomáš.

    Tomáš začínal ako redaktor. Z televízie Markíza odišiel na ministerstvo vnútra, kde bol hovorcom ministra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). V minulom volebnom období bol šéfom Ficovej komunikácie.

    V marcových parlamentných voľbách ho zvolili za poslanca Národnej rady SR. V parlamente však dlho nepôsobil, stal sa štátnym tajomníkom na ministerstve školstva. Na jeho poslanecký mandát nastúpil náhradník.

    - Reklama -