Je toto možné? Šokujúca správa o Nigelovi Farageovi

    0
    Nigel Farage (Autor: Reprofoto: SkyNews)

    Mainstreamové proúnijné britské médiá stále nemôžu odpustiť Farageovi, že opustil najvyššie poschodia britskej politiky ako víťaz. Do politiky vstupoval pred viac ako dvadsiatimi rokmi práve s cieľom dostať Veľkú Britániu z Európskej únie. Keď sa aj za jeho nezanedbateľného prispenia k situácii britskí voliči rozhodli v júnovom referende hlasovať za brexit, Farage oznámil svoj odchod z čela euroskeptickej strany UKIP. Médiá mu však ani teraz nedoprajú oddych.

    The Mirror, The Independent, Guardian a ďalšie britské denníky prišli so zaručenou“ informáciou, že Nigela Faragea videli v nemeckej ambasáde v Londýne, kde žiadal o nemecké občianstvo. Špekulácie rozvírila svojím komentárom na Facebooku istá Leonie Witteová, ktorá ho údajne mala vidieť v rade v ambasáde. Farage údajne nemal všetky potrebné dokumenty a ospravedlňoval túto skutočnosť úradníčke tým, že bol v poslednom čase príliš zaneprázdnený.

    Nemenovaný zdroj z okolia Faragea potvrdil, že exšéf UKIP v nemeckej ambasáde skutočne bol a vybavoval si tu osobné záležitosti. „Predstava, že to bola žiadosť o nemecké občianstvo, je však úplný nezmysel,“ uviedol zdroj. Na priamu otázku od amerického internetového servera Buzz Feed odpovedal hovorca Faragea, že „to nie je ich starosť. Avšak Farage ani jeho hovorca špekulácie o dvojakom občianstve nevylúčili.

    S Nemeckom aj napriek zrejme vymyslenej špekulácii Faragea predsa len niečo spája. Ako píše nemecká verejnoprávna rozhlasová stanica Deutsche Welle, od roku 1999 je ženatý s Nemkou Kirsten Mehrovou, ktorá vtedy pracovala v Bruseli na pozícii asistentky. V rovnakom roku bol tiež Farage prvýkrát zvolený za poslanca do Európskeho parlamentu. Pred vstupom do politiky pracoval v londýnskom City ako burzový maklér.

    - Reklama -