Merkelová v Prahe: Ľudia sa združujú, aby ju prišli „privítať“

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová (Autor: SITA)

    Sympatizantov kancelárky Merkelovej dávajú dohromady aktivisti Tomasz Peszynski, Jan Cemper či Michal Majzner. Zatiaľ im účasť prisľúbilo zhruba šesťdesiat užívateľov sociálnej siete Facebook. Akciu kvitoval aj europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina. „Dôstojné privítanie pani Merkelovej by malo aspoň sčasti napraviť pachuť, ktorá vanie z Hradu vo chvíli, keď ju bude prijímať prezident Zeman,“ zverejnil politik na stránke podujatia.

    Odporcovia

    Tábor odporcov nemeckej političky je o dosť početnejší a rôznorodejší.

    Nesúhlas s utečeneckou politikou, ktorú predvádza Angela Merkelová, sa chystajú prejaviť protiislamské iniciatívy – Blok proti islamizácii, Alternatíva pre Česko aj iniciatíva Martina Konvičku. „Merkelová je hlavný strojca súčasného marazmu západnej Európy a bezvýchodiskovej situácie s migračnou krízou,“ uviedol Martin Konvička v pozývacom videu.

    Čo si myslia o Angele Merkelovej, chcú dať najavo aj aktivisti Robert Žák a Pavol Pešan, ktorí tiež prostredníctvom Facebooku zvolávajú rovnako názorovo ladených Čechov (TU a TU). Podľa Roberta Žáka sa má kancelárka na čo tešiť – Česi si vraj na ňu chystajú celú škálu protestných vyjadrení. Od obligátneho piskotu či zdvíhania prostredníka cez vystrčenie holého zadku po hádzanie vajíčok a paradajok. Niektorí údajne uvažujú o tom, že kancelárku postriekajú kečupom či posypú múkou.

    „Aktivisti toho chystajú toľko, že tajní agenti, silne oslabení a zmätení BIS, už teraz z toho majú hlavy ako pátracie balóny,“ škodoradostne dodáva Žák.

    Početne majú zatiaľ navrch odporcovia nemeckej kancelárky. K protestom proti nej, ktoré organizujú Pešan so Žákom, sa mieni pripojiť približne 650 užívateľov Facebooku.

    autor: luš

    - Reklama -