A je to tu. Chystá sa exodus zo Siete do Mosta. Rebeli idú rokovať s Bugárom

    0
    Béla Bugár a Andrej Hrnčiar (Autor: TASR)

    Predseda Mosta-Híd Béla Bugár dnes nevylúčil rokovania s päticou poslancov. “Musia sa rozhodnúť, čo chcú robiť. Na základe toho prípadne budeme rokovať. Ale zatiaľ tam nie sme,” povedal Bugár.

    Poslanci Národnej rady SR Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík oznámili dnes odchod zo strany #Sieť a záujem rokovať s Mostom-Híd.

    Dôvodom na odchod zo #Siete je ich dlhodobá nespokojnosť s fungovaním strany. Pre tú si založili Platformu za zodpovednú politiku. Ani nový predseda Roman Brecely im podľa ich slov nedal “žiadne záruky na odstránenie dôvodov, pre ktoré sme založili Platformu za zodpovednú politiku”.

    Exodus do Mosta

    Sú presvedčení, že v #Sieti sa ani po výmene predsedu nič nemení. “Neexistuje žiadna garancia zmeny spôsobu doterajšej komunikácie a štýlu práce. Nemôžeme ďalej niesť zodpovednosť za dianie v strane,” uvádzajú vo vyhlásení.

    Pre rokovania s Mostom-Híd sa rozhodli na základe programovej blízkosti. V rámci Mosta-Híd by chceli pokračovať v presadzovaní zodpovednej politiky a podieľať sa na plnení programového vyhlásenia vlády SR.

    Sieť má po odchode pätice poslancov v parlamente už len dvoch zákonodarcov Radoslava Procházku a Alenu Bašistovú. Poslanecký klub nemá. Procházka navyše možno v parlamente nezostane. Môže sa totiž stať dodatočným sudcom Všeobecného súdu EÚ v Luxemburgu.

    - Reklama -