Slovensko – raj teroristov? Smrtiace hračky u nás kúpite kdekoľvek. Máme dôkaz

    0
    Ilustračné foto: pištoľ (Autor: SITA)

    Samopal, ktorý bol použitý pri teroristickom útoku v Paríži, môžete mať aj vy, a to už zajtra. Presne takýto samopal sa podarilo zohnať redaktorom českého týždenníka Týden. Na kúpu im stačili iba peniaze a občiansky preukaz. Informáciu priniesol portál Topky.sk.

    Spomínaný samopal SA 58 českí novinári kúpili od Slováka z Nového Mesta nad Váhom, ktorý ho predával cez inzerát. Zbraň predával prostredníctvom populárnej inzertnej stránky a pýtal si za ňu 300 eur, pretože zbraň je upravená tak, aby sa z nej nedali strieľať ostré náboje. Expert na zbrane potvrdil, že samopal dokáže upraviť do pôvodného stavu za 4 hodiny. No po úprave by bol samopal opäť schopný vraždiť, preto po týchto modeloch môžu siahať priekupníci.

    Ako informuje portál Topky.sk, tak denník Wall Street Journal už upozorňoval na to, že teroristi pravdepodobne kupovali staré „vyradené“ samopaly zo zahraničia, s ktorými vraždili v Paríži už minulú jeseň. Zo samopalu, ktorý sa podarilo kúpiť českým redaktorom, strieľal napríklad terorista Amedy Coulibaly v židovskom obchode na predmestí Paríža.

    - Reklama -