Je Fico v úzkych? Erik Tomáš prezrádza, prečo sa vracia ako jeho mediálna barlička

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (vľavo) a štátny tajomník ministerstva školstva Erik Tomáš (Autor: SITA)

    Ešte stále štátny tajomník školstva Erik Tomáš sa vracia k svojmu bývalému šéfovi premiérovi Robertovi Ficovi a zároveň aj zasadne do poslaneckých lavíc. Ako Tomáš povedal pre denník Nový Čas, vracia sa z dvoch dôvodov. „U premiéra vznikla potreba riešiť komunikačnú stratégiu a na ministerstve som nedostal taký priestor, aby som mohol dostatočne a zmysluplne riešiť problémy v rezorte.“

    Podľa jeho slov za odchodom z ministerstva nestojí nič iné iba to, že ako aktívny človek mal málo práce. Ako sa ďalej Tomáš vyjadril, ponúkne svoj pohľad na situáciu, bude predkladať návrhy a tvrdohlavo ich presadzovať. V rozhovore sa dotkol aj otázky selekcie médií, ktorú Fico už dávnejšie aplikoval do praxe. „Odmietam, že toto je jednostranný problém,“ tvrdí ešte stále štátny tajomník a pokračuje, že „niektoré média sa rozhodli, že nebudú len informovať, ale doslova robiť politiku“, čo je podľa jeho názoru za hranicou profesionálnej žurnalistiky.

    Jeho návrat k Ficovi považuje za dobrý aj prezident Klubu reklamných agentúr Slovenska Róbert Slovák, ktorý sa vyjadril, že „premiér by mal zapracovať na tom, aby sa naučil rešpektovať štandardy demokracie a médiá ako nástroj, prostredníctvom ktorých verejnosť získava informácie o jeho práci“.


     

    - Reklama -