Gröhling ostro kritizuje cirkev. Súdi a nezastane sa ani detí, ktoré obťažujú jej predstavitelia

    0
    Branislav Gröhling (SaS) (Autor: archív B.G.)

    Evanjelický kaplán Pavlús, ktorý pôsobí v obci Turany pri Martine, tvrdí, že svoj súkromný názor ostatným veriacim nikdy nevnucoval a miestni veriaci o danej problematike, respektíve jeho postojoch, môžu asi len ťažko niečo tušiť. „Jeho názor však nereprezentoval názory cirkvi, a tak musel odísť,“ píše Branislav Gröhling v blogu na stránkach denníka SME a zamýšľa sa nad tým, koho v súčasnosti cirkev na Slovensku reprezentuje.

    „Lebo nereprezentuje homosexuálov, nereprezentuje rozvedených ľudí, nereprezentuje slobodné matky a keď je treba nezastane sa detí, ktoré sexuálne obťažujú jej samotní predstavitelia. A očividne nezastáva ani názory pápeža,“ myslí si saskár. Podľa poslanca sa pápež snaží svetu otvoriť, slovenskí cirkevní predstavitelia však naďalej ostávajú všetkým, ktorí majú rozdielny názor, otočení chrbtom. „… slovenské cirkvi, ktoré robia dva kroky vzad, odrazu ochraňujú tradičnú rodinu' a zatvárajú dvere, komu môžu,“ píše Gröhling.

    Umlčujú

    „V posledných rokoch sú skôr aktivity cirkví o vyčleňovaní, odsudzovaní a o tom, kto všetko a prečo do cirkvi nepatrí,“ myslí si saskár a dodáva, že svetlé výnimky ako Jakub Pavlús umlčia. „Z cirkvi sa namiesto inštitúcie, kde ľudia nájdu duchovné povznesenie a pokoj, stáva inštitúcia, ktorá vynáša súdy nad všetkým a všetkými,“ pokračuje poslanec, ktorý podľa vlastných slov neprechováva k cirkvám negatívne pocity a má za sebou aj prijímanie a birmovku.

    Gröhling do kostola však nechodí, lebo by ho tam podľa jeho slov ani nechceli. „Ja totiž, podobne ako pán kaplán z Turian, mám svoje vlastné názory,“ dodáva poslanec a na záver sa zamýšľa nad tým, koho v kostole vôbec ešte chcú.  

    Viac o kaplánovi PL.sk písali TU

     

    - Reklama -