Tu máš, ty fašista. Oslava sexuálnych menšín sa začala pľuvancami

    0
    Prag Pride 2015 - Námestie Republiky (Autor: Marek Kravjar)
    Parlamentné Listy získali z Václavského námestia informáciu o incidente, ktorý hneď v počiatku narušil proklamovanú veselú povahu sprievodu. Aktivista Jan Cemper, známy predovšetkým z akcií proti prezidentovi Zemanovi (na ktorého dokonca podal žalobu) a na podporu vládnej ľudskoprávnej organizácie HateFree, sa „pod koňom“ náhodou stretol s Ladislavom Malým. Ten je známym katolíckym aktivistom a bojovníkom za tradičný rodinný model a na akciu dorazil vyjadriť svoj názor.
     
    Stretnutie pánov úplne protikladných názorov prerástlo v názorovú výmenu, ktorá podľa svedkov vygradovala tým, že Cemper vykríkol na Malého: „Ty fašista!“ Následne na neho napľul. Nasledovala strkanica oboch aktivistov, ktorú upokojili okolostojaci ľudia.
     
    Sprievod potom vyrazil z Václavského námestia do pražských ulíc. Podľa novinárov na mieste v ňom boli vidieť verejné osobnosti, ktoré dopredu avizovali svoju účasť, napríklad pražská primátorka Adriana Krnáčová alebo americký veľvyslanec Andrew Schapiro. Doraziť mal tiež známy mladý politik TOP 09 Dominik Feri alebo moderátorka Lejla Abbasová, partnerka exministra Michaela Kocába.
     
    - Reklama -