Pokusy na ľuďoch. Merkelová chce experimentovať s krížením ľudských rás, varuje etnológ a bývalý veľvyslanec. Dobrý bonmot, oponuje slovenský exminister kultúry

    0
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová (Autor: SITA)

    Dvaja oponenti sa stretli vo vysielaní Českého rozhlasu a témou diskusnej relácie Pre a Proti bola otázka, aké následky bude mať imigračná vlna z Blízkeho východu na európsku civilizáciu. Podľa Zeleného je nemecká kancelárka so svojím tímom asi veľmi stigmatizovaná druhou svetovou vojnou. A chce konať dobro, aby vykúpila zlo svojich rodičov,“ tvrdí. Poukázal na to, že Merkelová nikdy nepriznala, že urobila chybu, ani po útokoch nevzala politickú zodpovednosť. Vždy hovorila, my to vyriešime,doplnil Zelený s tým, že kancelárka je, pochopiteľne, vinná.

    „To je dobrý bonmot, ale nie je to pravda,“ vyhlásil Snopko. Túto zložitú situáciu nemôže vyriešiť jedna významná pani Merkelová. Je to normálny vývoj, ja v tom nevidím nič osudové, nič stigmatické, nejaké zlé svedomie a podobne,“ dodal exminister kultúry.

    Ide len o strašenie verejnosti?

    „To je rovnaké, ako keď boli problémy medzi Maďarmi a Slovákmi, najväčšie problémy s Maďarmi mali dedinčania na slovenskej strane, kde živého Maďara videli akurát v televízii,“ vyhlásil Snopko a dodal, že podľa jeho názoru ide o strašenie verejnosti.

    Zelený v diskusnej relácii varoval aj pred prijímaním moslimských utečencov: Nie je problém pre nás ekonomicky prijať dvadsať-, tridsaťtisíc kresťanských Sýrčanov, pretože pre nich to bude aj lepšie. Oni prídu do priaznivejšieho prostredia. Ale tí moslimskí prídu do prostredia cudzieho a budú vznikať problémy, ako vznikajú, a v tomto veľkom množstve budú vznikať getá a tam je podhubie terorizmu,“ obáva sa.

    Podľa Zeleného utečenci musia prijať naše zákony. Ale vec je taká, že všetci tí významní moslimskí vodcovia hovoria, my pomocou vašich zákonov, my vás zničíme. Pretože oni vedia, ako na nás,“ dodal Zelený. Snopko sa ho vzápätí opýtal, ktorý moslimský vodca vyhlásil, že nás zničí, Zelený odpovedal, že konkrétne Kaddáfí. Dobre, ale aj Hitler niečo hovoril, aj Stalin niečo hovoril a nevzťahuje sa to na celú našu civilizáciu,“ odpovedal Snopko. Ten problém nie je v utečencoch, ten problém je v nás,“ uzavrel exminister.

    - Reklama -