Premiérka migrantov posiela kadeľahšie, je proti ľudským právam a vytvorila najpravicovejšiu vládu od 2. svetovej vojny

    0
    Theresa Mayová (Autor: TASR)
    Owen Jones vo videu, ktoré denník the Guardian umiestnil aj na svoj facebookový profil, kritizuje premiérku Theresu Mayovú aj vládu, ktorú zostavila po nástupe do funkcie. Tvrdí, že ide o najpravicovejšiu skupinu ministrov, akú Británia mala za uplynulé roky. V tomto smere pripomína najmä fakt, že známy odporca EÚ a migrantov Boris Johnson sa stal ministrom zahraničných vecí. 
     
    Podľa Jonesa ukradla Mayová rétoriku ľavici, ale tým sa vraj netreba nechať zmiasť. Novinár, ktorý píše komentáre pre Guardian, tvrdí, že nová britská premiérka je „politička, ktorá chce, aby Británia odstúpila od Európskeho dohovoru o ľudských právach“, ktorý zaručuje okrem iného aj slobodu vyjadrovania, právo na spravodlivý proces či zakazuje mučenie. 

    Ultrakonzervatívna

    V krátkom videozázname žurnalista pripomína aj to, že Theresa Mayová hlasovala proti tomu, aby si páry rovnakého pohlavia mohli adoptovať deti, a presadzuje, aby internetové spoločnosti boli povinné uchovávať dáta o každom jednom používateľovi a sprístupnili ich vládnym úradom. 
     
    Jones nezabudol ani na autá s reklamami, ktoré Mayová údajne vyslala do moslimských štvrtí. Stálo na nich varovanie pre ilegálnych prisťahovalcov, ktorým odporúčala odchod domov, ak nechcú byť zatknutí. 
     
     
    - Reklama -