Premiérova samochvála, rýpanie do opozície a Sulík mu nič nedaroval: Pán Fico, to je skvelé, ako sa vám, akože, darí

    0
    Robert Fico pripíja slovenským mliekom na dotácie (Autor: TASR)

    Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) vo svojom utorkovom komentári v Hospodárskych novinách vyzdvihuje konkrétne kroky, vďaka ktorým vláda pod jeho vedením neustále zdvíha životný štandard Slovákov.

    Po krátkom predstavení reformných opatrení uzavrel Fico svoj komentár kritikou smerom k opozícii.

    „Chápem, že opozícia vzhľadom na neexistenciu pozitívneho programu urobí všetko pre to, aby tieto výsledky a kroky vlády boli zatienené, a, prirodzene, transparent v parlamente je atraktívnejšou mediálnou potravou.

    V žiadnom prípade to však neznamená, že vláda nepracuje a nemá už po prvých mesiacoch výsledky, ktoré posúvajú Slovensko dopredu,“ podotkol vládny líder.

    Odkaz na svoj článok „pripol“ šéf Smeru aj na svojom Facebooku, pričom spomínaný článok má podľa Fica slúžiť ako „odpoveď, ktorou sa on a jeho spolupracovníci nenechávajú vtiahnuť do opozičného negativizmu“.

    Ficov pohľad

    Medzi konkrétnymi pozitívnymi zmenami spomenul Fico napríklad prudký nárast investícií, s ktorými priamo úmerne porastie aj počet nových pracovných miest.

    Okrem toho spomenul predseda vlády aj zvýšenie minimálnej mzdy.

    „Minimálnu mzdu navrhujeme zvýšiť zo 405 na 435 eur, pričom táto stúpa u nás najrýchlejšie z krajín V4, výraznejšie zvýšime príspevok na opatrovanie ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím a schválime podstatne výraznejšie zvýšenie dôchodkov, ako ponúkal doterajší valorizačný mechanizmus,” píše ďalej vo svojom komentári.

    Premiér sa dotkol aj tém ako predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ či projektu Hodnota za peniaze. 

    Na pretrase Bašternák

    Na Ficov komentár reagoval tiež prostredníctvom sociálnej siete Facebook líder SaS Richard Sulík a treba dodať, že šéf liberálov berie výpočet premiérových zásluh s veľmi veľkou rezervou.

    Sulíkov status na Facebooku sa začína výsmešným nadpisom: Pán Fico, to  je skvelé, ako sa vám, akože, darí.

    Obsahom tohto Sulíkovho posolstva je kritika kauzy Bašternák, pričom tak ako Fico vygradoval svoje myšlienky na záver kritikou do radov oponentov, rovnako sa nenechal zahanbiť ani Richard Sulík.

    „Vy bývate v byte, ktorý, ak si môžete dovoliť, tak len preto, že ste si naň nakradli. Hanba vám!”

    Samozrejme, politicky známe osobnosti súčasnosti ako Fico a Sulík vyvolajú svojimi komentármi okamžite záujem stoviek ostatných občanov a ako to už býva zvykom, našli sa prívrženci, ktorí Ficovo počínanie chválili, no mnoho bolo aj tých, ktorí dali za pravdu Sulíkovi, respektíve tvrdo len kritizovali úradujúceho premiéra.

    Zdroj: Facebook/Richard Sulik

    - Reklama -