Pedofilných zločincov je toľko, že dochádza miesto vo väzniciach. Polícia bije na poplach

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)
    Obete sexuálneho zneužívania často mlčia a so svojou celoživotnou traumou sa priznajú, ak vôbec, až v dospelosti. Britské väznice sú však v poslednom čase preplnené zločincami odsúdenými za sexuálne zneužívanie maloletých. Na tento fakt upozornil prezident policajných superintendantov vo Veľkej Británii Gavin Thomas v rozhovore pre denník The Times
     
    Podľa Thomasa nie je v britských nápravných zariadeniach dosť miesta, aby mohli orgány činné v trestnom konaní poslať za mreže všetkých pedofilov. V spoločnosti sa preto rozbehla kontroverzná debata, či by nebolo jednoduchšie tento druh zločincov umiestniť do psychiatrických liečební. 

    Tisíce deviantov

    Väzenia v Británii sú totiž na hranici svojich kapacít a podľa Thomasa je preto nutné prehodnotiť súčasný prístup k trestaniu sexuálnych deviantov. V registri sexuálnych násilníkov má momentálne britská polícia 45 000 mien. Ide pritom aj o ľudí usvedčených zo sexuálne motivovaných zločinov, ktorých od roku 1997 monitorujú aj po odpykaní si trestu a odchode z nápravného zariadenia. 
     
    Významná časť prípadov sexuálneho zneužívania sa týka práve detí. Len vlani súdy poslali za mreže takmer 6 500 pedofilov iba v Anglicku a Walese. V porovnaní s rokom 2014 ide o trojpercentný nárast počtu takýchto prípadov. 
     
    Celý text nájdete v angličtine TU.
     
    - Reklama -