Kreténi slniečkari, nemajú to v hlave v poriadku. Nejakí cudzí ľudia jazdia po svete, vraždia a my im dávame miliardy. Jiří Krampol otvorene prehovoril o imigrantoch

0
Jiří Krampol (Autor: Hans Štembera)

Dá sa nazvať situácia, ktorá teraz panuje okolo migračnej krízy, hystériou?

Niečo vám poviem. Mňa sa stále pýtajú na to, čo hovorím na imigrantov, a ja na tieto otázky odpovedám vždy podobne – pozrite sa, keď im niekto podá ústretovú ruku a chová sa k nim pekne, ale oni sa potom správajú hrozne, tak ja neviem, či je to správne. Jedno by som ale rád vysvetlil: zďaleka mi neprekážajú tí ľudia sami osebe, lebo oni vyrástli v určitých podmienkach, takže si ani niektoré veci neuvedomujú, ale kto mi prekáža, tak to sú tí kreténi, čo obhajujú rôzne nezmysly, teda slniečkari. Vyzerá to, že stále ďakujú! Tu za to, že u nás migranti urobili bordel, tu za to, že niekomu odrezali hlavu… Mne to ale nedáva zmysel! Za čo by som im mal ďakovať? Keď niekomu ide o krk, tak by mal byť predsa rád, keď ho niekto zachráni.

Sme xenofóbny národ, ak nechceme prijímať migrantov?

Ako môžem prijať niekoho, kto zabije farára v kostole? Čo na to mám povedať? To mu mám poďakovať a mám mu povedať: Ty si dobrý, že si mi zabil sestru, ale mám ešte jednu? Tomu jednoducho nerozumiem.

Myslíte si, že ak médiá hovoria o útokoch, ktoré sa v posledných týždňoch v Európe dejú, tak by mali informovať na rovinu, alebo je vám bližšia určitá zaobalenosť problému?

Keď tu niekto povie, že tí imigranti v Európe môžu aj voliť, a pritom oni nemajú ani pas, tak potom je to pre mňa idiot. Asi to nemá v hlave v poriadku a mal by to niekto niekde povedať na rovinu. Normálny človek by určite v žiadnom prípade nechcel, aby nejaký chudák, ktorý je stíhaný vojnou a má deti, žil niekde v diere a umieral od hladu, ale aby niekto, kto uteká pred nebezpečenstvom, odmietol ponúkaný pekný byt na námestí, a k tomu hovoril, že v tomto bývať nebude, lebo to je chliev, tak to je strašné a je dobre, keď to ľudia vedia. Ja už neviem, ako sa mám k tomu všetkému vyjadriť, a pripadá mi, že som v zlom sne. Po svete jazdia nejakí ľudia – tu vyvraždia dvadsať ľudí, tu tridsať ľudí, a stále ich niekto ospravedlňuje, že vraj majú problémy. Za čo ich ale ospravedlňujú?

Ten mladík, ktorý v stredu v centre Londýna zavraždil šesťdesiatročnú Američanku a dobodal päť ďalších ľudí, je nórsky občan somálskeho pôvodu a tiež ho ospravedlňujú za to, že sa mu asi spustila duševná choroba…

Ja mám taký pocit, že sa naozaj boja nazývať veci pravými menami. Keby mne niekto siahol na rodinu, tak ho bez výčitiek svedomia pokojne zastrelím!

Spia podľa vás hlavní predstavitelia Európskej únie alebo nechcú vôbec vidieť, čo sa v Európe deje? A ako na tom podľa vás je nemecká kancelárka Angela Merkelová? Ani tá vôbec nevidí a nepočuje?

Čítali sme teraz v nejakých novinách, ako sa v Európe vraždí, a preto sme volali pani Merkelovú, lenže ona má dovču. Tak to je dobré… Podľa mňa je od tých funkcionárov z EÚ úplná nezodpovednosť, keď si vôbec neuvedomujú, čo robia, alebo skôr nerobia. Zoberte si pred rokom, ako boli všetci z Merkelovej hotoví a koľko percent mala a ľudí, čo ju obdivovali, a pozrite sa na tie percentá dnes! A to asi niečo značí.

Ako sa pozeráte na brexit? Myslíte si, že sa Briti boja imigrantov, a preto chcú z EÚ odísť?

Ja som bol v Anglicku niekoľkokrát, ale tomuto nerozumiem. Asi nechcú byť s Európou dohromady a chcú si v tomto rozhodovať sami za seba. Ani ja nechápem, aké výhody sú v tom, že nám niekto niečo stále diktuje. My to nechceme, ale musíme to prijať, pretože to je súčasťou legislatívy Európskej únie…

Mali by sa aj Česi rozhodovať o tom, či chcú v EÚ zostať alebo vystúpiť?

Nech si každý obhajuje svoje. Myslím si, že by nám prospelo, keby sme si budovali nejakú svoju hrdosť. Keď sa začala druhá svetová vojna a bola mobilizácia a povolávalo sa do armády, tak koľko chlapov a ľudí všetkých možných profesií sa dobrovoľne hlásilo a išlo, a chcelo bojovať okamžite… Myslíte si, že keby dnes urobili mobilizáciu, že by to bolo podobné? Ja si myslím, že nie!

- Reklama -