Komentátor ostro o „sultánovi“ Erdoganovi. Takto sa Turecko správa k tehotným ženám a gayom

    0
    Recep Tayyip Erdogan (Autor: TASR)

    V utorok druhého augusta polícia objavila telo nezvestného sýrskeho utečenca Muhammada Wisama Sankariho. Utiekol zo Sýrie do Turecka pred rokom, aby si zachránil holý život – bol totiž gay. Čo znamená na území ovládanom nielen islamskou republikou, ale aj celým radom viac-menej fundamentalistických milícií, trest smrti.

    V Turecku ho ale prepadli, zbili a znásilnili. V utorok našla polícia jeho mŕtve telo. Bolo zmrzačené, so stopami mučenia, a malo odrezanú hlavu.

    O deň neskôr bola napadnutá sekretárka tureckého denníka Evrensel. Pretože chodí nezahalená, na ulici na ňu zaútočila skupina dvoch žien a jedného muža.

    Ženy ju ťahali za vlasy, muž ju kopol do členku a zranil ju a potom ju strhli na zem. Kričali na ňu, že určite podporovala vzburu – proti Erdoganovi. Pani bola v šiestom mesiaci tehotenstva.

    „Takže už tretíkrát úprimne prosím: odvezte tie americké vodíkové bomby z dosahu sultána Erdogana, než si po ne na leteckú základňu, kde sú uskladnené, prídu Erdoganovi vojaci!vyzýva záverom Jiří X. Doležal.

    Celý text nájdete TU.

    - Reklama -