Predvolebný autobus Merkelovej strany napadli. Jej popularita padá

    0
    Angela Merkelová (Autor: Hans Štembera)

    Hlásenie o vozidle horiacom na jednom z parkovísk v Berlíne dostali hasiči v noci nadnes. Ohňom boli poškodené aj dve susedné autá. Autobus slúžil CDU počas kampane v Berlíne pred komunálnymi voľbami, ktoré sa budú konať 18. septembra.

    Nemecká kancelárka Angela Merkelová (CDU) čelí veľkému tlaku verejnosti po tom, ako Nemecko za posledný mesiac zažilo štyri násilné útoky, z ktorých tri majú na svedomí žiadatelia o azyl. Tento fakt oživil v Nemecku diskusiu o správnosti rozhodnutia Merkelovej spred roka, prijať v krajine státisíce migrantov.

    Prieskumy verejnej mienky, ktoré sa uskutočnili po týchto útokoch, naznačujú pokles popularity Merkelovej u voličov, a to na druhú najnižšiu úroveň za tento rok.

    (Ne)spokojnosť s migračnou politikou

    V telefonickom prieskume, ktorý si objednala televízia ARD, sa 47 percent z 1 003 respondentov tento týždeň vyjadrilo, že sú spokojní s Merkelovej prácou.

    Minulý mesiac ju však takto hodnotilo až 59 percent opýtaných. Najmenej boli voliči s Merkelovou spokojní vo februárovom prieskume, keď jej výkon vo funkcii kladne hodnotilo 46 percent opýtaných.

    S imigračnou politikou Merkelovej vlády vyjadrilo v prieskume spokojnosť 34 percent opýtaných, čo je od apríla pokles o osem bodov. Podpora jej konzervatívneho bloku zostáva na nezmenenej úrovni.

    - Reklama -