Ak je Trump radikál, tak čo je potom Clintonová? Zarobila na obchode s teroristami z IS a pomohla rozložiť Líbyu, tvrdí zakladateľ WikiLeaks

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)
    V rozhovore pre portál Democracy Now Julien Assange šokoval tvrdením, že podľa emailov, ktoré má jeho server WikiLeaks k dispozícii, si Hillary Clintonová vo funkcii ministerky zahraničných vecí „privyrobila“ na predaji zbraní militantom v Sýrii stotisíc dolárov. „V Hillariných emailoch sú aj informácie o vyzbrojovaní rebelov v Sýrii, z ktorých sa následne stal Islamský štát,“ povedal v interview Assange. 
     
    Hillary Clintonová síce nepredávala teroristom zbrane priamo ani nič podobné, ale faktom zostáva, že ministerka zahraničných vecí USA bola v predstavenstve francúzskej spoločnosti Lafarge, ktorá sa špecializuje na výrobu cementu a iných stavebných materiálov a pôsobila aj na Blízkom východe, ale to ani zďaleka nie je také zaujímavé, ako jej spôsob podnikania v Sýrii. 
     
    Práve spoločnosť Lafarge bola podľa informácií francúzskeho denníka Le Monde zapletená do financovania militantov v Sýrii. Predstavenstvo spoločnosti odkleplo v rokoch 2013 až 2014 úplatky pre teroristov z IS, aby zaistili bezpečný priechod svojim nákladným vozidlám. Bola to firma Lafarge, ktorá vyplatila Clintonovej odmeny vo výške 100 000 dolárov. 

    Podobne ako v Líbyi 

    Podľa Juliana Assangea sú v uniknutých emailoch Hillary Clintonovej dôkazy o jej napojení na obchod s teroristami nielen v Sýrii, ale aj v Líbyi. „Ako ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová pomohla vyzbrojiť teroristov v Sýrii a Líbyi, pomohla pri zvrhnutí Asada a smiala sa smrti bývalého líbyjského prezidenta Kaddáfího,“ tvrdí zakladateľ WikiLeaks. 
     
    Dôkazy sú vraj súčasťou 30 000 nedávno zverejnených emailov, z ktorých viac ako 7 500 poslala exministerka zahraničných vecí osobne. Všetka utajovaná komunikácia demokratickej kandidátky na šéfku Bieleho domu, momentálne dostupná na stránkach portálu WikiLeaks, pochádza z obdobia rokov 2010 až 2014. 
     
    Assange v rozhovore tvrdí, že šéfka diplomacie v druhej Obamovej vláde autorizovala aj dodávku zbraní americkej výroby do Kataru, ktorý je jednou z bášt Moslimského bratstva, spriateleného s líbyjskými rebelmi. Cieľom tejto dodávky zbraní bolo podľa zakladateľa WikiLeaks pomôcť pri zvrhnutí režimu Muammara Kaddáfího a následne presunúť zbrane do Sýrie, aby boli použité proti prezidentovi Asadovi s rovnakým zámerom
     
    „Zničenie Kaddáfího vlády viedlo k tomu, že IS okupuje veľké časti krajiny, zbrane tadeto prúdia do Sýrie, a to vďaka Hillary Clintonovej, a všetko je to v tých emailoch. Vyše 1 700 z tých, ktoré sme zverejnili, sa týka práve Líbye,“ tvrdí Assange.
     
     
    - Reklama -