Veď rozpráva ako blázon, zízajú na Trumpa. Ten povedal: USA sú ako krajina tretieho sveta. Hillary založila Islamský štát

    0
    Stáť nehybne ako socha a pokojne počúvať argumenty svojich oponentov? Pri Trumpovi nemožné (Autor: TASR)

    „Máme prezidenta, ktorý je absolútne nekompetentný. Na medzinárodnej scéne nás tak akurát zosmiešňuje. Zosmiešnil nás napríklad tým, akú dohodu uzavrel s Iránom. Dostávajú od nás stovky miliónov dolárov,“ uviedol Trump na začiatku svojho príhovoru.

    „Dane sú historicky najvyššie a Hillary Clintonová ich chce ešte navyšovať, zatiaľ čo ja plánujem dane znížiť,“ skákal Trump od témy k téme.

    „Ako hovorím, Amerika bola v ostatných rokoch opakovane zosmiešňovaná. Pozrite sa na Líbyu, to je neuveriteľný bordel. Majte na pamäti, že to sa udialo v dôsledku toho, že Clintonová hovorila Obamovi, čo tam má robiť. Môžem vám s istotou povedať, že keby si Obama mohol znovu vybrať niekoho do pozície ministra zahraničia, s Clintonovou by už takú istú chybu neurobil,“ uviedol.

    „Mám známeho, ktorý stavia továrne, to je všetko, čo robí, nič iné ho nezaujíma. Nedávno sa mi chválil, akú skvelú továreň postavil. Problém je v tom, že ju postavil v Mexiku. Čo keby ju postavil na Floride? To neprichádza do úvahy. To by ste ma najprv museli zvoliť. Ja tú továreň postavím. Ja vás všetkých znova zamestnám,“ dostal sa Trump od Líbye k továrňam v Mexiku.

    „Pozrite sa na to, čo sa s nami stalo. Sme ako krajina tretieho sveta. Kriminalita narastá, policajti už nie sú v bezpečí. Vo svete to nie je o nič lepšie, Islamskému štátu nechávame voľné ruky,“ poznamenal.

    „Hillary Clintonová by od nich mala dostať nejaké ocenenie, pretože je v podstate ich zakladateľkou. Hillary Clintonová založila Islamský štát skrze svoju slabosť, svoju slabú politiku,“ obul sa do svojej protikandidátky.

    „Irán bol v podstate na kolenách, sankcie ho úplne zničili. Teraz je z neho silná krajina. Naša vláda s ním podpísala dohodu, ktorej sa v Iráne smejú, nikto ju neberie vážne. Teraz tam navyše priletelo lietadlo so 400 miliónmi dolárov na palube, ktoré Irán dostal za amerických rukojemníkov. Kto tie peniaze dostane? Iránsky ľud? Ťažko. Navyše boli odvtedy znovu unesení dvaja ďalší Američania,“ pokračoval.

    „Irán má teraz dosť peňazí a aj všetko ostatné. Bojuje na hraniciach so Saudskou Arábiou, chcú získať saudskoarabskú ropu,“ varoval Trump.

    Donald Trump bol v stredu veľmi aktívny. Okrem iného médiám povedal aj to, že keby platil pred jedenástym septembrom v Spojených štátoch jeho zákaz vstupu do krajiny pre moslimov, tak by sa tí ľudia, ktorí boli za tento čin zodpovední, do krajiny nikdy nedostali.

    Zatiaľ čo Trump pokračuje vo svojej prezidentskej kampani, v Republikánskej strane začína narastať nespokojnosť s jeho metódami. Mnohým republikánom nie je po chuti mať za kandidáta človeka, ktorý sa dlhodobo vyjadruje „ako blázon“.

    Reince Priebus, predseda celoštátneho výboru Republikánskej strany, vraj patrí do úzkej skupiny vysoko postavených republikánov, ktorí zvažujú, že Trumpa priamo konfrontujú s tým, že jeho správanie je neprijateľné.

    Podľa samotného Trumpa však v strane žiadny rozkol nie je. „Moja kampaň je úplne jednotná, viac ako kedykoľvek predtým,“ napísal na svojom Twitteri.

    - Reklama -