Pápež za teroristické útoky viní jediného páchateľa. Utočí na celé ľudstvo a nie je to ISIS

    0
    Pápež František na návšteve Poľska. Na snímke vpravo poľský prezident Andrzej Duda a vľavo jeho manželka (Autor: archív)

    Pri návrate z poľského Krakova pápež vyhlásil, že za extrémizmus a násilie v Európe a na Blízkom východe môže „boh peňazí“. Ekonomika je podľa jeho slov neúprosná, neberie na nikoho ohľad a uctieva len boha zvaného peniaze.

    „Terorizmus rastie vtedy, keď už neostáva žiadna iná možnosť a potrvá to dovtedy, kým ekonomiku bude riadiť boh – peniaze,“ vyhlásil podľa Wall Street Journal František. „Je to fundamentálny terorizmus páchaný na celom ľudstve,“ dodala hlava katolíckej cirkvi.

    Pápež sa tiež vyjadril k terorizmu, ktorý pácha Islamský štát. Podľa jeho slov by sa terorizmus s islamom spájať nemal. Vyhlásil tiež, že monopol na terorizmus nemá žiadne náboženstvo a moslimovia tiež túžia po mieri.

    „Ak by som hovoril o islamskom násilí, mal by som hovoriť aj o katolíckom. Nie všetci moslimovia či katolíci sú násilníci. Podľa jeho slov je ISIS malá skupina fundamentalistov, ktorá islam ako celok určite nereprezentuje.

    „V takmer všetkých náboženstvách sa stále dajú nájsť malé skupiny fundamentalistov, dokonca aj v katolíckej cirkvi. Človek môže rovnako ako nožom zabíjať aj jazykom,“ dodal František.  

    - Reklama -