Trump je ako Hitler a Mussolini, tvrdí vplyvná republikánka a podporí konkurenciu

    0
    Whitmanovej súčasný republikánsky kandidát rozhodne nie je sympatický (Autor: Facebook, Meg Whitman)

    Meg Whitmanová je meno dobre známe v kruhoch Republikánskej strany. Nie div, veď Whitmanová, ktorá je členkou exekutívy spoločnosti Hewlett Packard, je vplyvným a štedrým donorom GOP (Grand Old Party – Veľká stará strana), ako znie prezývka Republikánskej strany.

    Skúsená manažérka a sympatizantka strany však verejne deklarovala svoj nezáujem podporiť v boji o Biely dom straníckeho nominanta Donalda Trumpa.

    Hoci Whitmanovej rozhodnutie je vcelku neštandardné, prekvapujúce nie je. Kontroverzného miliardára Trumpa má dlhodobo v zuboch, pričom ho prirovnala okrem iného aj k Adolfovi Hitlerovi, respektíve Benitovi Mussolinimu.

    Ako pripomína denník Washington Post, Trumpove spôsoby prekážajú viacerým republikánom, málokto je však taký solventný a vplyvný v štruktúrach partaje, ako práve Whitmanová.

    Občas nám história ukáže, že pokiaľ sa demagógovia dostanú k moci, alebo sú aspoň blízko moci, nemusí to dopadnúť dobre,“ vrátila sa ešte Whitmanová k porovnaniu súčasného nominanta s fašistickými lídrami druhej svetovej vojny.

    Svoj odmietavý postoj k svetlovlasému miliardárovi vyjadrila Whitmanová aj prostredníctvom statusu na Facebooku.

    Zdroj: Facebook, Meg Whitman

    - Reklama -