VIDEO Na festivale v Kosove vypukla panika a môže za ňu Islamský štát

    0
    Pozvánka na festival na ktorom spanikáril dav (Autor: ReproFoto: Facebook/Ekrem Tahiri)

    Zábavychtiví účastníci pivného festivalu v kosovskej Prištine zažili naozaj krušné chvíle. Paniku v dave vyvolal počas večerného programu vtipkár, ktorý zakričal: „Je tu ISIS, utekajte!“ Aj keď bola táto informácia falošná, dav v okamihu spanikoval a vydesení ľudia utekali ako o život.

    Pri davovej psychóze, ktorú vyvolal neznámy vtipkár, sa zranilo 40 ľudí, z toho dvaja utrpeli ťažké zranenia a museli byť hospitalizovaní. Mnoho ľudí pri úteku stratilo topánky či osobné veci a podľa svedka väčšina z nich ani nevedela, pred čím uteká. „Strach medzi ľuďmi rozpútal len výkrik: Utekajte, je tu ISIS!' Potom zaznel ešte výstrel a ľudia spanikovali,“ vyhlásil svedok.

    „Všimli sme si, že niečo nie je v poriadku. Ľudia sa začali strkať a tlačiť jeden cez druhého. Bol som v strede davu a ostatní nás tlačili preč. Ľudia plakali a kričali, že musia utekať,“ opísal udalosť ďalší svedok. Podľa portálu Mirror bolo v dave počuť aj výstrel, organizátor festivalu Ekrem Tahiri však tvrdí, že sa strieľalo len z hračkárskej zbrane.

    Zdroj: Youtube/News 24

    - Reklama -