Mayová by mala Ficovi rozkopať zadok so špicatými lodičkami, píše komentátor

    0
    Britská premiérka Theresa Mayová a slovenský premiér Robert Fico (Autor: TASR)

    Peter Schutz vo svojom komentári pre denník SME píše, že keby bol na mieste novej britskej premiérky Theresy Mayovej, ktorá pred pár dňami navštívila Slovensko, „rozkope Ficovi zadok“. „Áno, špicatými lodičkami s leopardím vzorom, ktoré všade nosí,“ píše a ako dôvod uvádza uväznenie britského zubára sýrskeho pôvodu, ktoré sa stalo v Košiciach. Podľa jeho názoru je to škandál, „ktorý sa podobá, takpovediac jedna k jednej, ŠtB normalizačných rokov.“

    Zubár sýrskeho pôvodu s britským pasom si krátil chvíľu pred odletom do Bristolu tým, že si fotil okolie kúpaliska. Vedľa seba mal položený ruksak a to vzbudilo podozrenie návštevníkov. Privolaná polícia muža prenasledovala na letisko, zabránila mu v odlete a nasmerovala ho na košickú políciu. Nasledovalo zadržanie Brita na celú noc, po ktorom údajne napadol policajta, za čo ho obvinili z napadnutia verejného činiteľa. Ako ďalej približuje Schutz, incidentu predchádzalo zlyhanie polície, ktoré považuje za exemplárne.

    Ako píše, polícia podozrievala a zadržala človeka na základe výzoru. „Čoho iného?“ pýta sa a pokračuje, „presne tak ako ŠtB.“ Po osobnej prehliadke a prehliadke kúpaliska sa nenašlo žiadne teroristické náčinie. Schutz to pripisuje na zodpovednosť premiérovi, ktorého označuje za najhlasnejšiu trúbu štvavej kampane. Tá totiž podľa jeho názoru vyústila v Košiciach do kolapsu, „keď návštevníci kúpaliska udali a zhlúpnutí policajti siahli na slobodu bezbranného Brita“.

    - Reklama -