Svet je vo vojne, vyhlásil pápež František. Zastihol ho aj nečakaný pád. Doslova

    0
    Pápež František na návšteve Poľska. Na snímke vpravo poľský prezident Andrzej Duda a vľavo jeho manželka (Autor: archív)

    Podľa pápeža svet nie je v neistote, ale práve vo vojne. „Svet je na jednotlivých územiach v stave vojny,“ vyslovila hlava katolíckej cirkvi a pripomenula, že útoky môžu byť vnímané ako ďalšia svetová vojna. „Je to jedna vojna. Možno nie je organická, ale je organizovaná a je to vojna,“ vyhlásil podľa portálu Independent pápež a dodal, že by sme sa nemali báť povedať si pravdu. Svet podľa neho stratil mier.

    Pápež do Poľska priletel v stredu a v krajine ostane päť dní na oficiálnej návšteve. Počas svojho pobytu sa mu už stala aj nehoda, pri ktorej spadol priamo pred zrakmi všetkých prítomných pred začiatkom omše. Jeho pomocníci mu však pribehli na pomoc a zdá sa, že je hlava cirkvi v poriadku. František podľa Independent údajne trpí zápalom sedacieho nervu, ktorý spôsobuje, že mu občas vystrelí bolesť z nohy do chrbta.

    Po tom, čo sa postavil na nohy, normálne pokračoval v omši. Naliehal na Poliakov, aby boli jednotní a zabudli na všetky minulé príkoria.  

    Zdroj: YouTube/Associated Press

    - Reklama -