Na čo asi myslí premiér stojaci v obilí? Hlina si pekne podal Fica

    0
    Robert Fico počas návštevy poľnohospodárskeho družstva. Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    Reportér Denníka N chcel počas žatvy od premiéra vedieť, čo hovorí na kritiku z vnútra vlastnej strany, ktorú na vedenie Smeru adresoval europoslanec Boris Zala. „Prosím vás, neotravujte, tu sme pri žatve, neotravujte. Majte, prosím, trošku úcty k týmto ľuďom, ktorí sa na rozdiel od vás narobia ako hovädá. Dobre? Majte k nim úctu a neotravujte,“ ostro odpovedal premiér na poli neďaleko Bratislavy. 
     
    O kritike Borisa Zalu na adresu vedenia Smeru sme písali TU.
     
    K vyjadreniam premiéra zo žatvy a odmietavému postoju k novinárom počas tejto udalosti sa na sociálnej sieti Facebook vyjadril aj predseda KDH Alojz Hlina. Ten svoj príspevok začal s veľkou dávkou irónie, ale pokračoval smrteľne vážne a poriadne naložil Ficovi aj jeho vládam, ktoré podľa neho urobili viacero chýb v poľnohospodárstve. 
     
    „Vie vôbec taký novinár, ako je ťažké šúchať v dlaniach klasy a tváriť sa múdro a zároveň sa modliť, aby sa vás niekto nespýtal, či to je ovos, alebo pšenica?“ pýta sa ironicky Hlina v úvode svojho statusu na sociálnej sieti. 
     
    V druhej časti odkazu Hlina píše vážne a vyjadruje poľutovanie nad tým, že „časť poľnohospodárov stále verí nášmu premiérovi“. Podľa šéfa kresťanských demokratov totiž títo poľnohospodári veria premiérovi, za ktorého vlád najúrodnejšie pôdy „reštituujú“ jeho susedia a idú na nich „pestovať“ parkoviská. 
     
    Hlina navyše tvrdí, že vládam pod vedením Roberta Fica sa postupne darí zlikvidovať všetky kravy a vláda do parlamentu podľa neho priniesla zle urobený zákon o predaji poľnohospodárskej pôdy. Poľnohospodári sú Ficovi stále vďační. „Premiérovi, za ktorého vlády som kupoval balíky slamy od družstva pri Nitre a komunikoval som nie po slovensky, nie po maďarsky, ale po anglicky,“ konštatuje v závere Hlina. 
     
     
    - Reklama -