V krajine Jána Pavla II. Pápež pricestoval na na päťdňovú návštevu Poľska

    0
    Pápež František na návšteve Poľska. Na snímke vpravo poľský prezident Andrzej Duda a vľavo jeho manželka (Autor: archív)

    Na ploche letiska Krakov-Balice privítal vzácneho hosťa prvý pár hostiteľskej krajiny – prezident Andrzej Duda s manželkou Agatou. Prítomní boli aj krakovský arcibiskup kardinál Stanislaw Dziwisz, premiérka Beata Szydlová, ďalší predstavitelia poľského štátu, cirkví a veriaci.

    Informovala o tom spravodajská televízia TVN24, podľa ktorej začalo v Krakove krátko po pápežovom prílete pršať. Meteorológovia varujú aj pred možnosťou búrok.

    Rodák z Argentíny chce päťdňovú návštevu Poľska využiť aj na návštevu niekdajšieho nacistického vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau, ako aj na cestu do pútnickeho mesta Čenstochová, ktoré bolo v roku 1991 tiež dejiskom Svetových dní mládeže za účasti vtedajšieho pápeža Jána Pavla II.

    Hlava katolíckej cirkvi počas letu do Krakova uviedla, že nesmieme mať strach z toho povedať pravdu. Svet je vo vojne, pretože prišiel o pokoj. Pápež však súčasne zdôraznil, že nemá na mysli vojnu náboženstiev. “Je to vojna záujmov, vojna peňazí, vojna o zásoby prírodných zdrojov… Nehovorím o vojne náboženstiev,” tie si všetky želajú mier, vyplynulo podľa tlačovej agentúry DPA z pápežových slov.

    - Reklama -