Amerického pastora vyhostili z Ruska. Mal údajne plánovať sobáš osôb rovnakého pohlavia

    0

    Len tak si uvoľnene sedel a so svojimi zahraničnými priateľmi z Ruska konverzovali o rímskych mozaikách, chrúmajúc popritom koláčiky. Vtom zaklopal niekto na dvere. Dovnútra vbehli policajti, ktorí ho schmatli a odviedli na policajnú stanicu, pričom už o pár hodín sedel v lietadle, ktorým nútene opúšťal krajinu.

    To je len veľmi zostručnený príbeh posledných dní amerického pastora Jima Mulcahyho, ktorý pôsobil v ruskom meste Samara. Čoho sa vlastne Mulcahy dopustil? Je otázne, či vôbec niečoho trestného, v každom prípade ho však ruská strana obvinila z príprav sobáša osôb rovnakého pohlavia.

    Navyše celé zatýkanie natáčala štátna televízia NTV, ktorá neraz verejne interpretuje bojovný prokremeľský postoj.

    Sedemdesiatdvaročný rodený Bostončan Mulcahy však celý chaos zvládal so stoickým pokojom. „Nemal som strach. Cítil som, že to je niečo, čo musím absolvovať,“ povedal americký duchovný zo svojho domu v ukrajinskom meste Krivoj Rog.

    Ako spomína vo svojom článku americký denník Washington Post, Mulcahy je koordinátorom americkej cirkevnej asociácie Metropolitan Community Churches pre východnú Európu. Samotná asociácia má silný presah k tzv. LGBT komunite (LGBT – lesbian, gay, bisexual, transgender).

    Lživé tvrdenia

    Štátna NTV pritom vo svojej reportáži tvrdila, že americký pastor konvertoval  na pravoslávnu cirkev, čo však Mulcahy vyvrátil. Takisto vyvrátil aj tvrdenie, že by plánoval spomínaný typ sobáša, ako aj to, že Metropolitan Community Churches je zástancom takéhoto typu sobášov.

    Aj napriek tvrdému zaobchádzaniu na policajnej stanici a následnému vyhosteniu má na krajinu príjemné spomienky. 

    „Vyrastal som v čase studenej vojny a myslel som si preto, že Rusko je poriadne neradostné miesto. Môj názor sa však zmenil, keď som do Ruska po prvý raz prišiel a zažil pohostinnosť miestnych ľudí, dodal na záver.

    - Reklama -