VIDEO Lavína vulgarizmov. Počas smútočnej spomienky za obete mníchovského masakru to vrelo, prišli i moslimskí mladíci

    0
    Ľudia smútia na mieste, kde zastrelil 18-ročný chlapec 10 ľudí vrátane seba v mníchovskom McDonalde a nákupnom centre (Autor: TASR)
    Správy o konflikte medzi moslimami a Nemcami smútiacimi za obeťami útoku v Mníchove priniesol spolu s videom taliansky denník Il Fatto Quotidiano. Záznam ukazuje napätie a hnev ľudí, ktorých popudilo zvolanie Allahu akbar z úst skupinky moslimských mladíkov. 
     
    Na videu je vidieť vysokého svalnatého Nemca, ktorý podľa tvrdení talianskeho denníka kričí na skupinu moslimov protestujúcich proti „nespravodlivému svetu“, aby prestali s vykrikovaním arabského zvolania na mieste, kde ľudia smútia za obeťami útoku. Portál Unser Tirol na svojich stránkach tvrdí, že moslimovia boli pravdepodobne sympatizanti takzvaného Islamského štátu.
     
    Muž začal svoje protimoslimské výkriky anglicko-nemeckým zvolaním: „Drž hubu s tou Allahu akbar sračkou,“ a ešte viac ho rozhnevalo, že polícia nič nerobí pre to, aby islamistov zastavila
     
    Ešte pred pár rokmi by takéto agresívne vystupovanie proti moslimom vyvolalo kdekoľvek v Nemecku pobúrené, odmietavé reakcie okolostojacich. Teraz si Nemec, ktorý častoval skupinku moslimov najrôznejšími vulgarizmami a nazýval ich prasatami, vyslúžil potlesk. 
     
    Zvolanie Allahu akbar, ktoré je, mimochodom, v islame bežné pri modlitbách, však neutíchlo, a to ani vo chvíli, keď už to na videu vyzerá, že dôjde ku konfliktu. Prítomná polícia celý čas nezasahuje a zareaguje až na výzvu jedného z Nemcov z davu, ktorý žiada mužov zákona, aby „s tým, k*rva, niečo urobili“. 
     
    Oveľa zarážajúcejšia ako celá vypätá situácia je však podľa talianskeho denníka Il Fatto Quotidiano odpoveď jedného z policajtov, ktorý údajne na opakované výzvy davu odvetil, že s celou vecou nemôže nič urobiť. Policajti sa nakoniec postavili medzi smútiacich Nemcov a modliacich sa moslimských mladíkov, aby nedošlo k stretom, ale nikoho nezatkli. 
     
    Prieskum nemeckej štátnej televízie ARD ukazuje, že väčšina Nemcov sa obáva príchodu utečencov do krajiny. Čísla ukazujú, že takéto obavy malo vlani v októbri 51 % Nemcov, zatiaľ čo v septembri ich bolo len 38 %. 
     
     
    - Reklama -