V normálnej krajine sa nekradne. Kirschner, Fialová a Kemka sa postavili do jedného šíku

    0
    Ilustračné foto: Štátna vlajka SR a štátna vlajka ČR (Autor: SITA)
    Internetová stránka Normalnakrajina.sk vznikla koncom júna. Doteraz si výzva na zmenu Slovenska na „normálnu krajinu“ získala tisícky podpisov. Medzi iniciátormi kampane sú napríklad herec Juraj Kemka, bloger Samo Marec, spisovateľ Michal Hvorecký a ďalší. 
     
    Tvorcovia iniciatívy na spomínanej webovej stránke píšu, že podľa nich sa v normálnej krajine nekradne. „Ak niekto v normálnej krajine kradne, je vyšetrovaný a potrestaný. V normálnej krajine je hanba sa s niekým takým kamarátiť, najmä, ak ste členom vlády normálnej krajiny. V normálnej krajine minister vnútra nepodniká s ľuďmi, ktorých vyšetruje polícia. V normálnej krajine je to očividný konflikt záujmov. V normálnej krajine taký minister, bez ohľadu na stranícke tričko, v takejto situácii nemôže vykonávať svoju funkciu,“ konštatujú autori v zjavnej narážke na zemetrasenie, ktoré spôsobila kauza Bašternák okolo ministra vnútra Roberta Kaliňáka.
     
    Na sociálnej sieti Facebook má stránka Chceme žiť v normálnej krajine aj fotografie viacerých známych osobností, ktoré sa podpísali pod iniciatívu. Medzi známymi signatármi sú napríklad členovia kapiel Para či Puding pani Elvisovej a nechýbajú ani podpisy speváčky Jany Kirschner alebo herečky Zuzany Fialovej. Podpisov pod výzvou je za mesiac jej existencie viac ako tritisíc. 
     
     
     
    - Reklama -