Expremiérka Radičová jatrí vlastné rany. Spomína na kontroverznú kauzu

    0
    Profesorka sociológie a bývalá premiérka Iveta Radičová (Autor: SITA)

    Kauza Osrblie otriasla základmi šéfovania vtedajšej premiérky Ivety Radičovej. Na rekonštrukciu biatlonového areálu mal ísť pekný balík peňazí. Dotáciu v hodnote 1,6 milióna eur pozastavili pre podozrenie z korupčného škandálu. Obvineným a odsúdeným bol Radičovej vtedajší poradca Martin Novotný. Ten si v súčasnosti odpykáva 15-ročné väzenie. Na revitalizáciu areálu Osrblie mala poputovať finančná vzpruha aj priamo z rezervy premiérky Radičovej.

    Práve aj táto kauza bola spúšťačom opozície k činom, tá sa pokúsila Radičovú odvolať. Biatlonový areál sa nakoniec podarilo dokončiť v roku 2014. „Urobila by som to rozhodnutie znova, lebo bolo správne,“ povedala bývalá šéfka vlády vo videu pre Plus JEDEN DEŇ. Upozorňuje, že rozhodnutie začať s rekonštrukciou bolo správne a pochádzalo dokonca z „kuchyne“ druhej vlády Roberta Fica.

    „Jediné, čo mi zostalo na stole doriešiť na dostavbu tohto projektu, dávno predtým schváleného, boli dlhy, nezaplatené faktúry z toho obdobia. Rezerva sa použila na splatenie týchto dlhov,“ vysvetľuje Radičová. 

    Iveta Radičová spomína na roky svojho premiérovania. Zdroj: YouTube/Plus JEDEN DEŇ

    - Reklama -