Dôrazné varovanie, pokiaľ ide o Hillary Clintonovú. Prituhuje

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Niekoľko e-mailov Demokratického národného výboru zverejnil Assange na stránkach WikiLeaks už v piatok 22. júla. Tieto e-maily mali podporiť argument demokratického kandidáta Bernieho Sandersa o tom, že politický aparát Demokratickej strany bol pripravený sabotovať Sandersovu kandidatúru od prvého dňa a naopak podporovať Hillary Clintonovú.

    Namiesto toho, aby sa manažér prezidentskej kampane Clintonovej Robby Mook vyjadril k obsahu zverejnených e-mailov, v nedeľu vyhlásil, že celú akciu zorganizovali „Rusi“, ktorí pomáhajú prezidentskej kampani Donalda Trumpa, informuje The Guardian.

    „To, čo nás najviac znepokojuje, sú vyhlásenia rôznych expertov, ktorí nám tvrdia, že ruskí agenti prenikli do databázy DNC (Democratic National Convention), odkiaľ získali prístup k e-mailom. Ďalší experti teraz navyše vyhlasujú, že Rusi tieto e-maily zverejňujú s úmyslom pomôcť Donaldovi Trumpovi. Nemyslím si, že je náhoda, že e-maily boli zverejnené v predvečer nášho zjazdu,“ povedal Mook pre CNN.

    Celý tím Hillary Clintonovej si je dobre vedomý toho, že to, čo bolo doteraz zverejnené, nie je ani zďaleka všetko, čo môže Assange verejnosti ponúknuť. Počas rozhovoru, ktorý Assange 12. júna poskytol britskej stanici ITV, sa ho reportér spýtal, či má ešte nejaké nezverejnené e-maily.

    „Pripravujeme zverejnenie mnohých informácií spojených s Hillary Clintonovou, ktoré sú naozaj zásadné. WikiLeaks má pred sebou veľmi úspešný rok,“ odpovedal Assange na otázku reportéra.

    Assange aj pri iných príležitostiach naznačil, že vo svojom arzenáli má viac e-mailov spojených s Clintonovou. Iné zdroje zase naznačujú, že ide aj o e-maily z inej oblasti ako tie, ktoré boli doteraz zverejnené.

    Sám Assange neskrýva svoju antipatiu voči demokratickej kandidátke na prezidenta Spojených štátov. Podľa neho je síce Clintonová liberálna politička, ale „prahne po vojne“. „Voľba Hillary Clintonovej sa rovná voľbe nekonečnej, stupídnej vojny,“ myslí si Assange. „Hillary nielenže volila za vtrhnutie do Iraku, ona si vytvorila svoj vlastný Irak! Líbya je Hillarin Irak. Ak sa stane prezidentkou, takých ,Irakov‘ bude viac,“ cituje Assangove slová National Review.

    V reakcii na únik straníckych e-mailov predsedníčky Demokratického národného výboru, z databázy ktorého získal server WikiLeaks potrebné informácie, Debbie Wassermanová v nedeľu zo svojej funkcie odstúpila.

    „Musíme ísť stále vpred. Najlepší spôsob, ako môžeme dosiahnuť naše ciele, ktoré zahŕňajú aj zvolenie Clintonovej za prezidentku Spojených štátov, je, že na konci zjazdu odstúpim zo svojej funkcie,“ cituje jej slová CNN.

    - Reklama -