Tenista Kližan zúri: Zamýšľam sa, či sa túto krásnu krajinu plnú sra*iek oplatí reprezentovať

    0
    Slovenská tenisová jednotka Martin Kližan (Autor: TASR)

    Bol poriadne nahnevaný. Slovenský tenista Martin Kližan patrí do skupiny športovcov “čo na srdci, to na  jazyku”. Len pred pár dňami ho celoštátne médiá chválili za turnajový titul v nemeckom Hamburgu, dnes je situácia úplne iná.

    Po nečakanej prehre s krajanom Andrejom Martinom dostal Kližan množstvo výhražných správ, keďže viacero tipujúcich predpokladalo jeho výhru v zápase.

    Zlomené nohy či vyvraždená rodina

    Medzi inými sa na jeho Facebooku objavili aj statusy takéhoto typu: „Po*ebaný predavač!!! Bodaj by ti niekto nohy dolámal,” pričom pod pojmom “predavač” myslí autor komentára, že Kližan predal (t.j. úmyselne prehral) zápas.

    A takýto odkaz nebol rozhodne jediný, ktorý “pristál” na tenistovom Facebooku po zápase.

    „Zabijem tvoju rodinu, mamku, otca a všetkých! Ked ťa stretnem, ťa dobijem a okradnem, aby si mi vrátil, čo som na tebe prehral!” zverejnil slovenský tenista obsah správ, ktoré dostal.

    Kližan si preto kladie otázku, či má vôbec zmysel reprezentovať Slovensko na nadchádzajúcej olympiáde, ako aj Davisovom pohári.

    Vo svojom dlhom statuse si Kližan okrem iného kladie rečnícku otázku. „Koho by som mal reprezentovať? Našu vládu? Alebo náš olympijský zväz, ktorý ožije len raz za štyri roky? Alebo náš tenisový zväz?”

    Slovenská mentalita

    Znechutenie v našom tenistovi vyvoláva aj mentalita slovenských ľudí, respektíve fanúšikov. 

    „Alebo náš slovenský ľud? Ľud, ktorý sa po každej nejakej výhre bije do pŕs, že sa niečo podarilo vyhrať a všetci sú pyšní, že sú Slováci, a keď sa náhodou niečo nepodarí, tak reagujú tým, že hanlivo, urážlivo, vulgárne poukazujú na toho človeka, čo prehral.Takisto to berie aj väčšina médií.” 

    Úplne na záver svojho vyjadrenia preto Kližan len dodáva už spomenuté otázky o budúcnosti reprezentácie slovenských farieb.

    “Niekedy sa zamýšľam, či sa takúto krásnu krajinu, bohužiaľ, plnú týchto ,sr*čiek´, oplatí reprezentovať. A verte mi, že nie som jediný športovec, ktorý to takto vidi,” uzavrel nahnevane aktuálne 28. hráč sveta.

    Zdroj: Facebook/Martin Kližan

    - Reklama -