Čech podpálil svoje auto a vrazil ním do polície. V minulosti mal psychické problémy

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: ReproFoto: youtube)

    Policajti rozbili na aute útočníka okno a muža, ktorý utrpel vážne popáleniny, z horiaceho vozu vytiahli, informovala BBC.

    Iba zázrakom sa pri tom nikto iný nezranil, uviedol policajný zástupca Denis Clifford. Podľa komisára Andrewa Scipioneho tragédii zabránila duchaprítomnosť policajtov, ktorí “požiar uhasili a vyhodili fľašu s palivom, ktorá sa nachádzala otvorená vnútri auta”.

    Keby bolo auto vybuchlo, mohlo zraniť okoloidúcich, uviedol český spravodajský server Novinky.cz.

    Pri domovej prehliadke v bydlisku útočníka v Greystanes na predmestí Sydney polícia objavili škatule s rozličnými dokumentmi a dva plynové kanistre.

    Súdne dokumenty odhalili, že muž mal dnes predstúpiť pred súd v kauze násilného sporu so svojím mužským príbuzným. Podľa susedy sa jej Peter Z. niekoľko hodín pred útokom zveril, že si robí veľké starosti kvôli “veľkému rodinnému sporu o to, kto sa postará o jeho 90-ročnú matku”. Susedu dnes citovala dnes BBC.

    Policajná stanica v Merrylands nedávno posilnila svoju bezpečnosť po tom, čo sa miestny 15-ročný študent strednej školy Farhad Jabar vyhrážal “vystrieľaním” celej stanice. Mladík následne jedného policajta skutočne aj zastrelil.

    Bezpečnostné opatrenia stanice boli posilnené a nainštalovali tam nepriestrelné sklo.

    - Reklama -