Mafián Černák označil, kto je dnes u nás hlavou mafie. A Matovič sa toho chytil

    0
    Mafiánsky boss Mikuláš Černák (Autor: SITA)

    Nedôvera občanov v inštitúcie a v politikov, protesty, oligarchovia a skoro každý deň nová korupčná kauza na tanieri. Aj tak by sa dala zhrnúť politická realita, ktorú na Slovensku žijeme. Jeden z najväčších niekdajších mafiánskych bossov Mikuláš Černák prezradil, kto je dnes bossom slovenského podsvetia. Jeho odpoveď zaujala aj samotného lídra Obyčajných ľudí, ktorý si ju vycitoval na svojom facebookovom profile.

    Jeho príspevok sa začína otázkou, ktorú Černák dostal: „Kto dnes podľa vás tvorí slovenské podsvetie, ako vyzerá a kto je jeho bossom?“ cituje Matovič a pridáva aj mafiánovu odpoveď. „Dnešná mafia je sofistikovanejšia a snaží sa eliminovať násilie, lebo len tak sa môže v pokoji venovať ekonomickým aktivitám a dlhodobo fungovať. Pri tejto odpovedi vám môžem hneď zodpovedať aj vašu otázku – kto je dnes bossom slovenského podsvetia,“ povedal boss odpykávajúci si doživotný trest.

    Líder Obyčajných ľudí Matovič pridáva aj druhú časť jeho odpovede: „Bossom je takto fungujúci štát, ktorý má svojich kmotrov, takzvaných oligarchov. Ďalej to už poznáte, denne tu máme kauzy ako Gorila, Váhostav, Bašternákovci a podobne…“ Svoj príspevok opozičný poslanec uzatvára otázkou: „Potrebuje to nejaký komentár?“


    Zdroj: Facebook/Igor Matovič

    V diskusii pod liberálovým príspevkom sa jedna z komentujúcich pozastavuje, prečo Matovič musí na súčasnú politiku poukazovať slovami vraha a pokračuje: „…to si nemôžete vybrať niekoho, kto by bol pre ľudí – keď už nechcem povedať vzor – tak aspoň človek s morálnymi zásadami?“ pýta sa. Matovič jej odpovedá: „Naďa, práve na to som chcel ukázať, že aj mnohonásobný vrah dokáže pomenovať presný stav veci – na rozdiel od ľudí, od ktorých by ste to očakávali a mlčia, respektíve ani nechápu, len prežívajú,“ uzavrel.

    Zdroj: Facebook/ gor Matovič

    - Reklama -