Žiaden súhlas nedostali. Železnice teraz zvažujú žalobu na Kotlebovu ĽSNS

    0
    Kotlebovci rozbehli nové vlakové hliadky na východnom Slovensku (Autor: ĽS-NS)

    Bez nášho súhlasu to nepôjde – to je odkaz Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) smerom k samozvaným strážcom poriadku pod hlavičkou Kotlebovej ĽSNS. Štátny prepravca navyše uvažuje, že ĽSNS zažaluje.

    Dôvodom má byť súhlas na natáčanie videí vo vlakoch, ktorý Kotleba a spol. nedostali. Nacionalistická partaj si totiž v rámci aktivít vlakových hliadok nakrútila krátky dokument.

    Upútavka ku krátkemu dokumentu ĽSNS o vlakových hliadkach. Zdroj: Youtube

    „Vedenie Železničnej spoločnosti Slovensko sa dôrazne ohradzuje voči zneužitiu nepovolene natočených záberov na propagáciu akejkoľvek politickej strany či zoskupenia, ako aj iniciatív,“ vyhlásila hovorkyňa spoločnosti Jana Morháčová.

    ZSSK tiež poukazuje na fakt, že o bezpečnosť vo vlakoch sa má starať v prvom rade Železničná polícia.

    Zdroj: Facebook, Správy RTVS

    Samotný líder strany Marian Kotleba pritom hovorí, že zavedenie hliadok je len vyústením nedostatočnej ochrany slušných ľudí zo strany polície. Kotlebovi oponenti argumentujú, že nejde o nič iné len o naháňanie politických bodov.

    „V tejto veci by mal zasiahnuť štát. On jediný má na to totiž nástroje,“ povedal v rozhovore pre portál Stratégie politický marketér Radovan Choleva.

    Ako sa ďalej uvádza v článku Stratégií, Železničná spoločnosť aktuálne „analyzuje možné právne kroky, ktoré majú zastaviť nedovolené konania samozvaných hliadok a zabrániť ich opakovaniu“.

    - Reklama -