Glváč toho za tie roky ustál už veľa. Kompliment mu zložil aj Haščák z Penty

    0
    Podpredseda parlamentu Martin Glváč ukazuje poslancom Smeru, ako majú hlasovať (Autor: SITA)

    Kauza Bašternák spája viacero špičiek vládnucej strany Smer. Okrem premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka sa k nim zaradil aj podpredseda parlamentu Martin Glváč. Podľa informácií denníka SME Glváčova rodinná firma kúpila od jednej z firiem, ktoré patria do portfólia kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka, byt. V tomto byte smerák žije, hoci ho oficiálne nevlastní.

    Bývalý minister obrany pritom patrí medzi silné smerácke tváre, ktoré sa formovali popri podnikateľovi Fedorovi Flašíkovi. Práve s Flašíkom bol Glváč spoločníkom vo firme Donar. Bolo to v časoch éry HZDS a práve ich spoločnosť bola dvornou reklamnou agentúrou Mečiarovej strany. Podľa informácií denníka SME Glváč niekoľko rokov pôsobil v menovanej firme ako podpredseda, a neskôr aj predseda predstavenstva. Vo svojom životopise si však uvádza, že bol iba manažérom. Spoločnosť Donar v tom čase inštalovala pred prezidentským palácom veľké hodiny, ktoré mali odrátavať hlave štátu Michalovi Kováčovi zostávajúci čas vo funkcii. Glváč sa od celej akcie dištancoval so slovami: „Bola to súkromná iniciatíva Fedora Flašíka. Ja by som to neurobil, je to predsa prezident,“ povedal.

    Meno predsedu poslaneckého klubu Smer sa spomína aj v údajnom dokumente SIS Gorila. Jaroslav Haščák z finančnej skupiny Penta podľa Gorily označil Glváča za jediného inteligentného predstaviteľa strany. Do politiky vstúpil ako štátny tajomník v ministerstve výstavby po voľbách v roku 2006. Pozornosť na seba upútal výrokom, že sa poznal s jedným z vplyvných mien bratislavského podsvetia Jozefom Svobodom. „Poznali sme sa, niekoľkokrát som ho stretol v Alžbetke. A nehanbím sa za to,“ cituje SME Glváča.

    S jeho menom sa spája viacero káuz. Písal sa rok 2008 a v médiách sa objavila kauza Čierna voda. Počas druhej Ficovej vlády bol ministrom obrany a čelil kauze ohľadne tunelovania vojenskej spravodajskej služby ešte z čias prvej Ficovej vlády. V druhej Ficovej vláde to zas bola kauza kompy Vojka.

    - Reklama -