Obama bol omyl. Pozrite sa, čo sa šíri v USA na sociálnej sieti

    0

    V tomto prípade vôbec nehrá rolu, či zvíťazí Donald Trump, alebo v škandáloch namočená Hillary Clintonová. Mnohí Američania majú už plné zuby prezidenta Baracka Obamu. Už skutočnosť, že fotografiu zverejnili na profesijnej sieti LinkedIn a nie na Facebooku, dáva diskusii pod ňou väčšiu vážnosť. „Je to truľo,“ komentuje prezidenta vysokoškolsky vzdelaný burzový maklér Shane Guillot a dodáva: „Koniec nočnej mory“, pričom za tento komentár si vyslúžil až 44 zdvihnutých palcov.

    Afroameričan Roger Balan, ktorý túto fotografiu uverejnil na sociálnej sieti, pracuje ako šéf obchodu v automobilovej spoločnosti BMW. Za zverejnenie diskreditujúcej fotografie si vyslúžil aj poďakovania. Na fotografii je zvečnený usmiaty prezident Barack Obama s nápisom Koniec chyby – dňa 20. januára 2017, čo je dátum, keď uplynie funkčné obdobie súčasného amerického prezidenta.

    Fotografia amerického prezidenta, ktorá sa šíri sociálnym sieťami. Zdroj: LinkedIn

    Medzi reakciami nájdeme aj nasledovné komentáre: „Nový začiatok… Teraz príde zmena,“ píše ďalší diskutujúci s vysokoškolským vzdelaním, ktorý v súčasnosti pôsobí ako programový riaditeľ – Avi Kalkstein. Reakcie však zďaleka nie sú len takéto mierumilovné, mnohí reagujú aj ostrejšie a obávajú sa dôsledkov Obamových krokov. Radia ho dokonca za prezidentov ako napríklad Carter, ktorý je všeobecne považovaný za jedného z najhorších v histórii Spojených štátov. Mnohí tiež vyjadrujú obavy, koľko bude trvať Obamovmu nástupcovi, kým dá v krajine všetok ten „bordel“, ktorý zapríčinil, do poriadku.

    Keď sa v diskusii objaví pozitívny názor na Obamu, diskutéri reagujú: „Tak si zrekapituluj minulosť. Ja platím dane, ale toto nie je môj prezident. Patrí Blízkemu východu,“ reaguje zdravotná sestra Lisa Towe na Monicu Meeks, ktorá pracuje v oblasti poisťovníctva. V siahodlhej diskusii však prevažujú negatívne komentáre na adresu úradujúceho prezidenta: „Vďaka Bohu! Už sa neviem dočkať, je úplne hrozný!“ tvrdí dizajnérka a obchodníčka Chelle.

    Desivú bodku diskusii dáva veterán a bývalý vyšetrovateľ, ktorý sa podieľal aj na bezpečnostných opatreniach po útoku na Dvojičky, John Richard Huss: „Musíme žiť s jeho dedičstvom. V budúcnosti sa opäť musí otvoriť Pandorina skrinka…“

    Z diskusie pod fotografiou Obamu, reakcia bývalého vyšetrovateľa Johna Richarda Hussa:

    - Reklama -