Ďalšia Bonapárty za odstúpenie Kaliňáka. Párky tentoraz nečakajte, opozícia si pripravila niečo iné

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Demonštrácia bude, tak ako minulý týždeň, podvečer od 18.00 h formou koncertu. Tentoraz vystúpi František Nedvěd a spol. s koncertom “100 minút najkrajších piesní bratov Nedvědovcov”. Slovo dostanú okrem umelcov aj občianski aktivisti a politici.

    SaS a OĽaNO-NOVA žiadajú Kaliňákov odchod pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka, ktorú mal podľa opozície Kaliňák pomáhať zametať pod koberec. Kaliňák pôvodne popieral akýkoľvek vzťah s Bašternákom, neskôr však priznal, že od neho kúpil podiel vo firme B. A. Haus. Podľa opozície ide o “záhadný” obchod.

    Opozícia prišla aj s viacerými návrhmi na odvolanie Kaliňáka a Fica. Posledné dva pokusy koalícia zablokovala. Premiér Fico neraz argumentoval v prospech Kaliňáka tým, že patrí medzi najúspešnejších ministrov vnútra v histórii Slovenska a má dôveru zahraničných partnerov.

    Na nedávnom vypočutí v Európskom parlamente zapochybovala o Kaliňákovej dôveryhodnosti francúzska europoslankyňa za Zelených Eva Joly. Odporučila mu pre kauzu Bašternák odchod z funkcie. Joly roky vyšetrovala vo Francúzsku korupciu. Pochybuje o nezávislosti vyšetrovania, kým je Kaliňák ministrom. Vic sme o tom písali  TU.

     Koaliční partneri to nekomentujú. “Nebudeme reagovať,” odpovedala TASR hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková. Reagovať nechcel ani koaličný Most-Híd, ktorého predseda Béla Bugár si Kaliňáka medzi prvými zastával. “Táto téma sa netýka priamo strany Most-Híd,” odôvodnil hovorca Mosta-Híd András Nagy, prečo strana nereaguje na otázky, či má Kaliňák podľa Mosta-Híd dôveru v zahraničí.

     Sieť odpovedala rozhodnutím predsedníctva. To vyjadrilo ministrovi vnútra Kaliňákovi aj premiérovi Ficovi podporu. Vyhlásilo, že nepodporuje ich odvolanie z funkcií. Viac sme o tom písali TU.

     

    - Reklama -