Uzavrieť hranice, deislamizovať! Trump a Wilders sa po masakri v Nice odtrhli z reťaze

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    Podobne otvorene sa vyjadril k masakru v Nice tiež republikán a potenciálny prezident Spojených štátov Donald Trump. Americký miliardár tiež predniesol slová o vojne. „Toto je vojna, čo tvrdím už dlhšie. Všetko sa vymklo spod kontroly a ak niečo neurobíme, bude sa to ešte zhoršovať. Pokiaľ budem zvolený americkým prezidentom, požiadam preto Kongres o vyhlásenie vojny s islamskou republikou, konštatoval Trump vo svojom vystúpení na Fox News a skritizoval ďalej Obamu, že nechce nazývať veci pravým menom.

    S kritikou prezidenta Obamu sa pridal aj texaský senátor Ted Cruz, ktorého Trump fakticky „vyradil“ z boja o republikánsku prezidentskú nomináciu. „Ide o tretí teroristický útok vo Francúzsku za posledný rok. Povedzme si to na rovinu: Európa sa nachádza v stave obliehania. Musíme prestať zatvárať oči pred realitou a nazývať veci pravými menami. Je potrebné zabrániť tomu, aby do Spojených štátov prichádzali zradikalizovaní moslimovia. Obamova administratíva však toto nebezpečenstvo trvalo ignoruje,“ poukazoval Cruz.

    V relácii britskej televízie ITV Good Morning Britain sa k udalostiam v Nice vyjadril aj odchádzajúci vodca euroskeptickej strany UKIP Nigel Farage. „Ak máte zmysluplne zabezpečené hranice, môžu žiť komunity v pokoji a mieri. Za veľký problém považujem, že v minulom roku prišlo do Európy 1,8 milióna migrantov. Nikto z nich pritom neprešiel žiadnou bezpečnostnou previerkou. Islamský štát už pred mnohými rokmi avizoval, že využije utečeneckú vlnu a zaplaví kontinent džihádistmi. A teraz to tu máme,“ dodal Farage.

    Autor: Jozef Provazník

    - Reklama -