Hrôzostrašné VIDEO z miesta masakra. Terorista kamiónom vráža do ľudí

    0
    Terorista vráža v Nice kamiónom do ľuďí (Autor: Reprofoto: Facebook)

    Vo francúzskom Nice zahynulo v noci nadnes viac ako 80 ľudí a približne 100 ďalších utrpelo zranenia po tom, ako nákladné auto vrazilo do davu ľudí oslavujúcich sviatok dobytia Bastily. K incidentu došlo okolo 22.30 na rušnej promenáde Promenade des Anglais, kde boli v tom čase tisíce ľudí. K útoku malo dôjsť vo chvíli, keď zhromaždení ľudia čakali na ohňostroj, ktorý sa práve začínal. K zodpovednosti za útok sa doposiaľ neprihlásila nijaká teroristická skupina.

    Vletel do ľudí v obrovskej rýchlosti

    Kamión vletel  medzi ľudí v obrovskej rýchlosti, čo vysvetľuje tak enormne vysoký počet obetí, informuje na svojom webe ČT24. Zástupca prefekta Sébastien Humbert uviedol, že vodič nákladiaka prešiel po rušnej promenáde Promenade des Anglais vysokou rýchlosťou úsek dlhý asi 100 metrov a zrazil množstvo ľudí.

    Moment, pri ktorom kamión vráža do ľudí, zachytáva nasledujúce video. Je na ňom vidieť, ako policajti strieľajú na útočníka v kamióne, ktorému sa však napriek tomu podarí vraziť do davu. Upozorňujeme, že zábery sú drastickej povahy.

    Terorista vrazí do ľudí

    Zdroj: Sky News

    Francúzsky prezident Francois Hollande povedal, že medzi mŕtvymi sú aj deti. Rovnako ako po novembrových útokoch v Paríži, aj v Nice odvážali taxíky ľudí domov zadarmo. V meste zavládli chaos a panika. Polícia vodiča nákladiaka zastrelila a následne v jeho aute objavila strelné zbrane, výbušniny aj granáty.

    Kamión vráža do ľudí

    UPOZORNENIE: Toto video je nevhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a slapšie povahy.

    Mŕtve telá na promenáde

    UPOZORNENIE: Toto video je nevhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a slapšie povahy.

    Panika po útoku na nicejskej promenáde des Anglais

    Zdroj: Storyful News

    Francúzsky Tunisan

    Útočník mal podľa najnovších informácií 31 rokov, žil v Nice a mal dvojité: francúzsko-tuniské občianstvo. Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve sa k týmto informáciám doposiaľ odmietol vyjadriť, pričom uviedol, že identifikácia zločinca ešte prebiehaSme vo vojne s teroristami, ktorí nás chcú zasiahnuť za každú cenu a veľmi násilným spôsobom,“ dodal minister, ktorého citovala agentúra AP.

    - Reklama -