Nová britská premiérka uskutočnila ďalšie zmeny vo vláde

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)

    O kreslo ministra spravodlivosti prišiel bývalý líder kampane za odchod Británie z EÚ Michael Gove. Gove bol spolu s Borisom Johnsonom jedným z lídrov kampane za brexit a neskôr proti nemu a Mayovej kandidoval na post lídra Konzervatívnej strany a premiéra. 

    Johnsona ešte v stredu poverila Mayová vedením ministerstva zahraničných vecí. Túto funkciu vo vláde predchádzajúceho premiéra Davida Camerona zastával Philip Hammond. Toho Mayová presunula do čela rezortu financií namiesto odchádzajúceho Georgea Osbornea. 

    Okrem toho Mayová odvolala aj doterajšiu ministerku školstva Nicky Morganovú a ministra kultúry Johna Whittingdalea. Morganovú nahradí Justine Greeningová, ktorá bola doteraz ministerkou pre medzinárodný rozvoj. Vo funkcii ministra obrany bude aj naďalej pôsobiť Michael Fallon a novou ministerkou spravodlivosti sa stala Elizabeth Trussová, ktorá v Cameronovej vláde zastávala funkciu ministerky pôdohospodárstva. 

    Za ministerku vnútra, teda do funkcie, ktorú v predchádzajúcej vláde sama zastávala, vymenovala dnes nová premiérka Amber Ruddovú. Ministrom pre vystúpenie Británie z EÚ sa stal euroskeptický konzervatívny poslanec David Davis. 

    - Reklama -